23 Şubat 2018 Cuma 23:21
SpaceX 18 Gün Sonra Yeniden Roket Yolladı

Geri sayım sona erdi... Firma, İspanya'ya ait bir paz uydusunu uzaya fırlattı. Uydu, İspanya hükümeti ve özel şirketler için dünyanın radar görüntülerini alacak. Roketin aynı zamanda ikinci bir kargosu daha vardı.

Elon Musk'ın dünyanın uç noktalarında internet erişimi oluşturmak için başlattığı "starlink" projesini test etmek için iki küçük uydu da uzaya gönderildi. Amaç, interneti hızlandırmak ve herkesin internet erişimine sahip olmasını sağlamak. Şirket, bu yolla internet erişimi sağlayarak gelir elde etmeyi amaçlıyor.

Öte yandan SpaceX, uzay çalışmalarında tarihi bir adıma imza atacak. Şirket, sadece birkaç gün sonra; 25 Şubat'ta da bir kez daha roket fırlatmayı planlıyor. Böylece SpaceX uzaya en sık roket gönderen kurum olacak.

Anahtar Kelimeler:
SpaceXRoketYeni Roket
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.