25 Mart 2016 Cuma 12:47
Teknoloji Devi Sony, PlayStation keyfini mobil platforma taşıyor !

Teknoloji Devi Sony, PlayStation keyfini mobil platforma taşıyor. Konsol oyunları arasında neredeyse bir numara olan Playstation mobil platforma geliyor.  Japon merkezli Teknoloji Devi Sony, ilk olarak 1994 yılında piyasaya sunmuş olduğu PlayStation oyun keyfini mobil plat formuna taşımak için çalışmalara başladı. Dünya genelinde oyun konsolları arasında   Sony yeni bir akım başlatıyor. Playstation oyunları mobil platforma taşınacak. Japonya merkezli Sony şirketi Playstation oyunlarını mobil platforma taşımak için yeni ekip kuruyor.

Sony yeni bir akım başlatıyor. Playstation oyunları mobil platforma taşınacak. Japonya merkezli Sony şirketi Playstation oyunlarını mobil platforma taşımak için yeni ekip kuruyor. 1 Nisan'da kurulacak olması ise şüphe konusu. Zira 1 nisan şaka günü. Umarım şaka değildir çünkü bir çok insan bu oyunları mobil platformda da oynamak istiyor.  Eğer akıllı telefon ve tabletlerinizde mobil oyunlar oynamaktan keyif alıyorsanız önümüzdeki dönemde karşınıza hoş bir sürpriz çıkabilir. PlayStation oyun konsolunun yaratıcısı Sony, PlayStation oyunlarını mobil cihazlara taşımak için yeni bir ekip kuracağını resmi olarak oyun severlerle paylaştı. Forward Works adı verilecek Sony'nin mobil oyun geliştirme bölümünün ilk aşamada Japonya ve Asya'daki oyuncu kitlesine odaklanacağı da paylaşılan bilgiler arasında.  Sony'nin yaptığı bu duyuruda ilginç bir detay da bulunmakta. Forward Works adı verilecek Sony mobil oyun geliştirme kanadının 1 Nisan'da kurulacak olması kafalara 1 Nisan şakası sorusunu düşürüyor. Bu nedenle olaya çok umutlanmadan yaklaşmakta fayda var. Bir yandan da Nintendo'nun geçtiğimiz günlerde Miitomo ile mobil sektöre giriş yapması Sony'i böyle bir karar almaya itmiş olabilir. Miitomo bir oyundan çok sosyal bir uygulama şeklinde tasarlanmıştı. Sony ise tam anlamıyla PlayStation oyunlarını mobil cihazlara taşımayı planlıyor. Sony'nin yeni PlayStation oyunlarını Android ve iOS cihazlar için yayınlaması yerine ilk PlayStation döneminde oynadığımız klasik oyunları mobil platforma taşıması bile oyun severleri sevindirmeye yetecektir.

PlayStation PlayStation (konsol) PlayStation (PS, PS1, PS one), Sony firmasının PlayStation adı verdiği oyun konsoludur. 1994 yılında piyasaya çıkan konsolun 2004 yılında üretimi durmuştur. Nintendo'nun Sony'ye verdiği cdrom siparişini son anda geri çekmesiyle Sony ürettiği Cdrom'u geliştirerek PlayStation'ı tasarlamıştır.

Son Güncelleme: 25.03.2016 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.