17 Kasım 2016 Perşembe 12:00
Telsim hat kullananlar dikkat! 10 yıl sonra borcunuz çıkabilir

Türkiye GSM sektörü içinde 1994 ile 2006 seneleri arasında faaliyetini gösteren Telsim'e borcu olan kişiler hukuk büroları tarafından yeni uyarı mektupları da gönderilmeye başladı. Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) ile çalışmakta olan 100'den fazla hukuk bürosu aracılığı ile eski abonelere gönderilmekte olan uyarı mektubu, Telsim'e borcu olanlar ödeme yapmaları için çağrılıyorlar.

MASRAFLAR CAYDIRIYOR

Uyarı mektubu içeriğinde, "Telsim'e olan borçlarınızın ödenmediği tespit edilmiştir. Sizleri Telsim olarak ödeme yapmak için davet ediyoruz. Ödeme yapmayı kabul etmezseniz eğer, icra takibi başlatılacak…" ifadeleri yer alıyor. Söz konusu eski faturanın borçları ile ilgili olarak tüketicilerin yasal olarak yollar ile kullanma hakkı mevcuttur. Fakat hem yasal süreçlerin uzaması hem de bu süreç içindeki masraflar nedeni ile çoğu abone borçlarını ödeme yoluna gidiyor.

WEB SİTESİ DAHİ VAR

Telsim'e borcu olan aboneler, borçlarını sorgulayabilmeleri ve ödeme sürecine yönlendirilmekte olduğu telsimborcumbitsin.com domain adresi ile bir web sitesi de bulunmaktadır. TMSF 'nin sunucuları üzerinde yer alan bu site GSM numarası ya da ad ve soyad ile borç sorgulamaları yapılabilmektedir. Tüketici Mahkemeleri'ne taşınan tartışmalı 10 senelik zaman aşımı süresi açısından da tüketici dernekleri tarafından tepkiler yükseldi.

Son Güncelleme: 17.11.2016 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.