25 Ağustos 2016 Perşembe 12:33
Tesla Yeni Arabası Görücüye Çıktı

Ferrari ve Porsche biraz üzücülecek ama Tesla'nın yeni arabası dünyanın en hızlı seri üretim otomobili oldu. Daha iyi batarlayalarla güçlendirilen Tesla Model S P100D, 96km/s hıza sadece 2.5saniyede ulaştı.

Tesla'nın P100D modeli hakkında iddialar bir süredir gündemi meşgul ediyordu. Bugün yapılan açıklamayla birlikte 100kWh bataryalarla güçlendirilen Tesla Model S ve Model X tanıtıldı. Normal modellere göre daha hızlı olan bu araçlardan Tesla Model S P100D'nin, yeni üretilmiş araçlar arasında 0-100 kilometrede en çabuk hızlanan araç olduğunun altı çizildi. Fakat bu modeller, halihazırda satın alınabilir olan LaFerrari ve Porsche 918 Sypder'ın hala gerisindeler. Buna rağmen Tesla yetkilileri, LaFerarri ve 918 Spyder'ın iki koltuklu olduğunu, Tesla Model S'in ise beş kişi taşıyabildiğini, tüm bunlarla birlikte mezkur iki aracın çok yüksek fiyatlarla satıldığını da söylüyorlar.

100kWh batarya ile güçlendirilen Model S, böylesine bir bataryadan aldığı güçle 0-96km/h hıza sadece 2.5 saniyede ulaşmayı başarıyor. Tam dolu bir batarya ile ise 315 mil yani 506km yol alabiliyor. Yine aynı batarya ile güçlendirilen Tesla Model X ise yine bir başka rekoru daha eline alınmış bulunuyor. 0-96km/h hıza sadece 2.9 saniyede ulaşmayı başaran Tesla Model X, böylece seri üretimi olan en hızlı SUV etiketini de eline alıyor.

LaFerrari sahibi olmak için 3.1 milyon euro ödemeniz gerektiği gibi son beş yılda çıkan bütün Ferrari modellerine de sahip olmadnız gerekiyordu. P100D herkes tarafından satın alınabilmesine ve daha ucuz olmasına rağmen, hala makul fiyatlara satılan araçlar değil. Tesla Model S P100D'nin 134,500 dolar (397 bin lira), Model  P100D'nin ise 135,500 dolar (400 bin lira) fiyat etiketiyle satılacağı da açıklandı. Yine de Tesla'nın CEO'su Elon Musk; "Yeni olarak satın alabileceğiniz en hızlı araç, bugün itibariyle elektrikli" açıklamasıyla işin önemini birkez daha hatırlatmış durumda.

Son Güncelleme: 25.08.2016 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.