02 Nisan 2016 Cumartesi 20:16
Toshiba'dan Şaşırtan Karar! Toshiba neden bilgisayar üretimini durdurdu ?

Bilgisayar sektöründe yaşanan ekonomik krizler birçok firmayı küçülmeye iterken birçok firmanında sektörden tamamen çekilmesine neden oldu önce Sony devamında Toshiba’nın bu açıklamayı yapması yaşanan krizin büyüklüğünü gösteriyor. Bu firmalardan en büyüklerinden biri olan Toshiba tüketici dizüstü pazarından çekilme kararı aldı.

Toshiba’nın açıklaması sadece Avrupa ve ABD gibi dış ülke pazarlarını kapsıyor. Şirket Japonya’da ise kullanıcıya üretim yapmaya devam edecek. Şirketin yeni hedefi ise kurumsal olarak marka değerini koruyup yeni pazarlarda etkinliğini artırmak ve kalıcı çözümler üretmek olduğunu açıkladı.

Toshiba, kurumsal taraftaki satışlarını Tecra ve Portégé markaları altında kullanıcıya sunmaya devam edecek. Ürün çeşitliliği içerisinde; Ultrabook modelleri, tabletler ve ikisi bir arada dizüstü modelleri bulunacaktır. Toshiba yeni girişimlerinde ise yüksek kalitede ürünler ortaya çıkartıp yüksek kar elde ederek çalışmalarını sürdürmek istiyor. Bunun yanında robot teknolojisi, sürücüsüz araçlar, akıllı telefon gibi son dönemin ve geleceğin teknolojilerine odaklanmak istiyor.

Peki Toshiba kullanıcılarına ne olcak ?

Eğer Toshiba bilgisayar kullanıcısı iseniz endişelenmenize gerek yok kullanılan bilgisayarların teknik desteğinin garanti süreçleri boyunca devam edeceğini aktaran firma kullanıcıların mağdur olmaması için çalışmalarına devam edecektir. Yeni bir toshiba bilgisayar almayı düşünüyorsanız da ürünü beğendiniz taktirde alabilirsiniz.

Toshiba neden bilgisayar üretimini durdurdu ?

Akıllı telefon kullanımının büyük oranda artması ve insanların bilgisayarlara olan ilgisinin azalmasından kaynaklı olarak dizüstü bilgisayar pazarını etkile ayrıca Çin’de yapılan seri parça üretimleri birçok yeni firmanın ortaya çıkmasına kolaylık sağlar rekabet oranı da artarken sektörde elde edilen kar oranı büyük oranda düştü. Ancak pazardan çekilmelerin teknoloji firmaları için prestij kaybına neden olacağını söylemek gerekir. Teknolojinin önemli bir eseri olan dizüstü bilgisarların taşıdığı markalar şirketlere büyük değer ve prestij katarken Toshiba’nın aldığı karar şirketin zor günler yaşadığı yorumlarına neden olacaktır.

 

Son Güncelleme: 02.04.2016 22:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.