20 Mart 2017 Pazartesi 17:09
Toyota Hybrid Aydında

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Pazarlama Grup Müdürü Barış Erdim, hibrit otomobil alma eğiliminin yüzde 70'lere çıktığını söyledi.

Aydın Toyota Parmaksızlar'da gazetecilerle bir araya gelen Erdim, "Toyota Hybrid Buluşmaları"nın ilkini Aydın'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yoğun trafiğin yaşandığı büyük şehirlerde sessiz, konforlu ve keyifli bir sürüş sunan hibrit teknolojisine sahip otomobillere ilginin arttığına dikkati çeken Erdim, Toyota'nın, hibrit teknolojisini kısa ve orta vadede çözüm olarak gördüğünü belirtti.

Hibrit teknolojisinin Türkiye'de daha bilinir hale gelmesini sağlamak amacıyla 2017'yi "Toyota Hybrid Yılı" olarak ilan ettiklerini hatırlatan Erdim, şöyle konuştu:

"Yaptığımız araştırmalarda hibrit bir otomobil alma eğilim oranı yüzde 70'e ulaştı. Bu oran 2014 yılında yüzde 26 iken 2015'te ise yüzde 63 civarındaydı. Bu veriler, Türkiye'de hibrit teknolojisine yönelimin en güzel örneklerinden biri. İlhamını elmastan alan iç ve dış tasarımı, teknolojisi, üst düzey donanımı ve konforuyla segmentine yeni bir soluk getiren Toyota C-HR (Coupe-High Rider) Türkiye'de üretilen ilk hibrit otomobil oldu."

Erdim, hibrit araçların yoğun trafikte kullanıcıyı yormadığına ayrıca sessiz ve konforlu sürüş sağladığına işaret etti.

Toyota'nın, dünya yıllık hibrit otomobil satışını yaklaşık 1,5 milyona çıkardığını belirten Erdim, "Toyota, 2020 yılına kadar toplamda 15 milyon hibrit araç satışına ulaşmayı hedefliyor. Bugün dünyanın 90 ülkesi ve bölgesinde 33 farklı hibrit ve bir 'plug-in hybrid' modeli ile pazarda yer alan Toyota, 10 milyonu aşan satışıyla hibrit teknolojisi konusunda liderliği elinde bulundurmayı sürdürüyor." şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 20.03.2017 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.