02 Ağustos 2015 Pazar 12:11
Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu'nun acı günü

Yaklaşık bir haftadır annesi ve Turkcell'in Genel Müdürü olan eşi Kaan Terzioğlu ile birlikte İtalya'nın Sardunya Adası'nda tatilde olduğu öğrenilen Tulu Gümüştekin, dün akşam saatlerinde otelinde aniden rahatsızlandı. Sabah ve Daily Sabah yazarı Gümüştekin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gümüştekin uzun süreden beri karaciğer kanseriyle mücadele ediyordu. 

Teknolojioku.com ailesi olarak Tulu Gümüştekin'e Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyoruz. 

TULU GÜMÜŞTEKİN KİMDİR?

Babası 2012 yılında vefat eden hukukçu Uğur Gümüştekin'dir. 1991 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Brüksel'de Avrupa Birliği müktesebatı konusunda Avrupa Komisyonu'nda gerçekleştirdiği stajını takiben, 1993 yılında Oppenheimer, Wolff & Donnelly şirketinde avukatlık yapmaya başlamıştır. Özellikle şirket birleşmeleri konusundaki çalışmaları neticesinde 1994 yılında uluslararası hukuk şirketi Morgan, Lewis & Bockius'da çalışmaya başlayan Gümüştekin, bu kurumda 1999 yılına dek gümrük ve rekabet hukuku konularında uzman araştırmacı olarak çalışmıştır.

Tulu Gümüştekin, bu dönemde, başta Türkiye olmak üzere, değişik ülkelerde kurulmuş çok sayıda firma ve kuruluş için, Gümrük Birliği ile tümüyle yeni bir döneme giren Türk ekonomisi ve yasal yapısı konularında danışmanlık yapmıştır.

1999 yılının sonunda Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden adaylık statüsü kazanmasını müteakip bu alanda kendi şirketi CPS'i (Corporate and Public Strategy Advisory Group) kuran Tulû Gümüştekin, merkezi Brüksel'de olmak kaydıyla, İstanbul ve Washington D.C.'de CPS'in ofislerini açmıştır. AB konularında ilk uluslararası danışmanlık şirketi olma statüsünü haiz CPS, 2000 yılından bu yana, Türkiye, AB ve ABD kökenli şirketlere, kuruluşlara, profesyonel kurumlara hizmet vermektedir.

Tulû Gümüştekin, Türkiye'nin en önemli uluslararası başarılarından biri olan, 2010 Avrupa Kültür Başkenti hedefine İstanbul'un taşınmış olması projesinde, "Brüksel İstanbul Merkezi'nin" kurulmasında belirleyici rol oynamıştır ve bu merkezin Karma Koordinasyon ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Bu görevinin yanı sıra Gümüştekin, Avrupa Politikaları Merkezi/Brüksel (EPC), "Amcham" Amerikan Ticaret Odası, "Avrupa Dostları" (Friends of Europe), "De Warende" Derneği üyesi olmakla beraber Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) bünyesinde AB Çalışma Grubu başkanıdır. Ayrıca, Gümüştekin, Amerikan-Türk Konseyi Yönetim Kurulu üyeliği ve Avrupa Komitesi başkanlığı görevini yürütmektedir.

Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen "yılın en başarılı iş kadını" ödülünü 2001 yılında alan Tulu Gümüştekin, 2002 yılında Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) tarafından "Geleceğin 100 Global Lideri" ödülüne layık görülmüş, Rotary Klubü tarafından da 2003 yılında kendisine "Yüksek Profesyonel Başarı" ödülü verilmiştir.

Aylık CEO ve Bilgi Çağı dergilerinde düzenli makaleler kaleme almış olan Gümüştekin, Sabah gazetesinde haftalık köse yazarlığı yapmakta olup yazılı ve görsel medyada, özellikle AB ile ilgili konularda yüzlerce söyleşiye, makale ve değerlendirmeye imza atmıştır.

İstanbul Barosu üyesi olan Avukat Tulû Gümüştekin, İş adamı Kaan Terzioğlu ile evlidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Son Güncelleme: 02.08.2015 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.