25 Kasım 2018 Pazar 20:33
Türkiye ve Tayland’dan Bilim ve Teknolojide işbirliği

Bilim ve Teknolojide Türkiye – Tayland İş Birliği

Türkiye ve Tayland’dan Bilim ve Teknolojide iş birliği yapacağı açıklandı. Türkiye ve Tayland iş birliği yapacak.

Türkiye ve Taylant arasında anlaşma oldu.

Mutabakat İmzalandı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Tayland’daki muadil kuruluşu Ulusal Bilim ve Teknolojik Kalkınma Ajansı (NSTDA) ile mutabakat zaptı imzalandı.

Yapılan açıklamalar kapsamında, Türkiye ve Tayland arasında gerçekleşen mutabakat ile ilgili detaylar verilmiştir. Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Bilim Parkı'ndabilim ve teknolojik alanlarında ikili iş birliğinin tesisi için 2 günlük çalıştay yapıldı.ÇalıştayınBangog’ta gerçekleşmesi sağlandı. TÜBİTAK ve NSTDA ortaklığında gerçekleşen çalıştayda her iki ülkenin bilim ve teknoloji alanında ilerlemesi için hedefler konuldu.

TÜBİTAK Başkanı’ndan Açıklama

Gerçekleştirilen çalıştayla ilgili görüşlerine yer verilen TÜBİTAK Başkanı açıklamalarda bulundu. İki ülke için teknoloji ve bilim alanında en iyisi olması için yapılmış olan bu mütabakat ile gelişmenin sürmesi ve her alanda ilerlemenin hedeflenmesi esastır.

TÜBİK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal yaptığı açıklamada;

"Her iki ülke yükselen ekonomiler arasındadır ve her iki ülkenin bir sonraki aşamaya geçmesinde bilim, teknoloji geliştirme, yenilikçilik ve nitelikli insan kaynağı önem taşımaktadır." dedi.

Yapılan açıklamada Türkiye’de bilim ve teknoloji alanında yükselen bir grafiği olduğu yönünde açıklama var. Beraberinde gerçekleştirilmiş olan bu mutabakat ile yapılan çalışmaların yükselen bilim ve teknoloji gelişim grafiğini çok daha iyiye taşıyacağı yönünde çıkarımlar var.

NSTDA Başkanı Dr. NarongSirilertworakul ve Prof. Dr. Hasan Mandal, ikili iş birliğinin gerçekleşmesi adına mutabakat ile imzayı gerçekleştirdi. Bu kapsamda bilim ve teknoloji alanlarında ikili iş birliği olacağı yönünde bir imzanın olduğunu söyleyebiliriz.

Tayland ve Türkiye ikili iş birliği teknoloji ve bilim alanında gerçekleşen reformların yeterlilik esaslı gerçekleşmesi açısından son derece avantajlı olacaktır. Çalıştaylar ve yapılan girişimler ile Türkiye ve Tayland iş birliği kapsamında bilim ve teknoloji alanında ileriye gitmek hedefleniyor. Bu kapsamda, yapılacak olan çalışmalar ve sonuçlar gerektiği ölçüde TÜBİTAK tarafından yapılan açıklamalar ile duyurulacaktır. İşbirliği yapılmıştır mutabakat imzalanmıştır.


ÖZEL / AĞRIDAHABER

Son Güncelleme: 26.11.2018 09:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.