11 Mart 2018 Pazar 17:56
Twitter Herkese Mavi Tik Verdi

Twitter CEO’su Jack Dorsey’in açıklaması ile Twitter’da onaylı olan hesaplarda gördüğümüz Mavi Tık’lı hesapları yakında çok daha sık göreceğiz.

Twitter CEO’su Jack Dorsey’in, Periscope’dan gerçekleştirdiği Canlı yayınında, Twitter’da “Mavi Tık’lı” yani onaylı hesapların onay sisteminde  sorun olduğunu kabul ederek, yakında gelecek olan düzenleme ile Mavi Tık sahibi olmak isteyen herkesin sahip olabileceği bir sisteme geçeceklerini açıkladı.

Mavi Tık’ı Herkes Ne Zaman Alabilecek?

Amerika Bülteni haberine göre:  Twitter CEO’su Dorsey: ‘’Niyetimiz, herkesin ‘doğrulanmış hesaba’ sahip olmasını sağlamak. Bunu da herkesin kendi kimliği hakkında daha fazla veriyi teyid ederek elde etmesini sağlamak’’ diyerek; Mavi Tık’lı hesapların kendi tercihine göre belirlediği gibi bir alğı oluşturmak istemediklerini belirtti..

Twitter ürün müdürü olan David Gasca ise mavi tık uygulamasının ilk amacının hesabın kimliğini doğrulanması olduğunu, ancak mavi tık’ın, amacından saparak bir tür statü sembolü gibi algılanmasından rahatsız olduklarını açıkladı.

Yapılan açıklamalarda maalesef Mavi Tık’ın nasıl alınabileceği ve değişikliğin ne zaman yapılacağı konusunda bir açıklama yer almadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.