06 Nisan 2017 Perşembe 19:23
Twitter, Veri Kullanımını Düşürecek 'LİTE' Dönemi !

Twitter, mobile uyumlu, yavaş internet ağlarında sorun çıkarmayan, pahalı faturalar çıkartmayan ve cihazınızdaki veriyi bitirmeyen yeni versiyonu 'Twitter Lite'ı tanıttı. 

Twitter'ın sıkıştırılmış bu versiyonu; Facebook, Google ve Microsoft gibi şirketlerin dünya çapında yaygınlaşabilmek için gösterdiği çabanın bir göstergesi olduğu düşünülüyor.

Twitter Lite en çok hızıyla ön plana çıkıyor. Ürün yöneticisi Patrick Traughber, versiyonun yüzde 30 oranında daha hızlı çalıştığını belirtiyor ve uygulama içerisinde daha kolay işlem gerçekleştirilebildiğini vurguluyor.

Uygulama sadece 1 MB yer kaplıyor ve timeline'nınıza bakmanıza, tweet atmanıza, direkt mesaj atıp geri almanıza, görüntü yüklemenize, profilleri ve trendleri görmenize ve bildirim almanıza imkan tanıyor fakat video yüklemenize, Twitter moments'a erişmenize ve canlı video açmanıza izin vermiyor.



Ayrıca veri tasarrufu modu bulunan Twitter Lite, bu sayede veri kullanımını azaltıyor. Mod aktive edildiğinde, size resimlerin ve videoların kendisi yerine ön izlemesini göstererek, hangisini indirmek istediğinizi soruyor. 

Facebook'un kendi uygulaması ve Messenger uygulamasının özel sürümlerini uygulama halinde çıkarmış fakat Twitter Lite mobil tarayıcıdan erişilebilir halde tasarlanmış.

Eğer veri kullanımında sıkıntı çekmiyorsanız, Twitter Lite kullanmanızı gerektirecek bir durumda bulunmuyor. Bu versiyonun, Hindistan, Orta Doğu ve Afrika gibi yeni gelişen pazarlar için tasarlandığı belirtiliyor.

Son Güncelleme: 06.04.2017 19:25
Anahtar Kelimeler:
TwitterTeknolojiWhatsApp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.