20 Temmuz 2016 Çarşamba 23:04
Twitter'den Herkese Mavi Rozet!


Mikro blog yayınladığı açıklama ile bugüne kadar sanatçıların, sporcuların, gazetecilerin ve siyasetçilerin almaya hak kazandıkları, ilgili profilin gerçekten o kişiye ait resmi hesap olduğunu kanıtlayan onaylanmış hesap programında önemli bir değişikliğe gittiğini duyurdu.
 
Açıklamada bulunan Twitter Kullanıcı Servisleri Departmanı Başkan Vekili Tina Bhatnagar, bugünden itibaren artık kamuoyunun ilgisini çekebilecek hesaplar konusunda daha esnek davranmaya başladıklarını bildirdi. Kaliteli, yaratıcı ve görülmeye değer işlere imza atan kişilerin daha fazla kullanıcı tarafından keşfedilerek geniş kitlelere ulaşmalarını hedefleyen Twitter, dileyen herkesin mavi rozet için başvurabileceğini ifade ediyor.
 

Onaylanmış bir telefon numarası
Doğrulanmış bir e-posta adresi
Kişisel bilgiler
Bir profil fotoğrafı
Bir doğum günü (şirket, marka veya kuruluşlara ait olmayan hesaplar için)
Bir web sitesi
Tweet gizlilik ayarlarında Tweetlerin herkese açık olarak ayarlanmış olması

Twitter hesap onaylatma başvurusu nasıl yapılır?

Öncelikle buradaki bağlantıdan Twitter hesabınıza giriş yaptıktan sonra açılan ilk sayfada "Continue"butonuna tıklayarak direkt ikinci adıma geçmelisiniz. 
 
Bu bölümde onaylanmasını istediğiniz profilin kullanıcı adını girmeniz isteniyor. Eğer oturum açtığınız hesap için başvuru yapacaksanız "Next" demeniz yeterli. Fakat başvurunuz herhangi bir marka ya da kurumsal hesap içinse ilgili kutucuğu işaretledikten sonra butona tıklamanız gerekiyor.
 
 
Üçüncü adımda en az 2 adet web site adresi belirtmenizi isteyen Twitter böylelikle hesabı onaylanacak kişi ya da markanın kimliğinin incelenerek tespit edilmesini amaçlıyor. En fazla 5 adet bağlantının girilebileceği bu bölümde yaptığınız işlere ya markanıza ait haberlerin adresini yazabilirsiniz. Hemen altındaki geniş alanda ise -500 karaktere kadar- neden profilin onaylanması gerektiğiniaçıklamanız isteniyor.
 
 
Son adımda bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra "Sumbit" diyerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Kısa süre içerisinde mail üzerinden iletişime geçen Twitter olumlu ya da olumsuz geri dönüş sağlıyor. Eğer başvurunuz reddedilirse 30 gün sonra tekrar başvurabiliyorsunuz. 2009 yılında onaylı hesap özelliğini ilk sunan platform olan mikro blog'ta şu an yaklaşık 187 bin onaylı hesap yer alıyor ve bu aylık 310 milyon aktif kullanıcının yaklaşık yüzde 0.06’sına karşılık geliyor.

Son Güncelleme: 20.07.2016 23:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.