01 Temmuz 2018 Pazar 16:45
Uçuş Takip Sitesi Hacker Saldırısına Uğradı

Dünyanın her yerinde gerçekleşen tarifeli uçuşların konumlarına Flightradar24 ile erişmek ve anlık olarak takip etmek mümkün oluyor. Bu alanda dünyanın en popüler sitelerinden biri olan platform yüz binlerce kullanıcıya ücretsiz olarak üyelik hizmeti veriyor.

Ancak geçtiğimiz günlerde popüler uçuş takip sitesiyle ilgili ses getirecek bir gelişme yaşandı. Binlerce üyesi olan sistemin hackerlar tarafından bazı bilgilerinin ele geçirildiği ortaya çıktı. Şirket tarafından yapılan güvenlik araştırmasında da bu durum doğrulandı. İşte yaşanan olayın detayları…

Çok Sayıda Güvenlik Açığı Tespit Edildi

Şirketin güvenlik uzmanlarının sistem üzerinde yaptığı araştırmalarda birden fazla güvenlik açığının tespit edildiği belirtildi. Korsan yazılımcıların ise bu açıkları kullanarak sisteme sızdığı ve kullanıcı verilerini ele geçirdiğiortaya çıktı.

Çinli Korsanların ABD’nin Savaş Planlarını Ele Geçirdiği İddia Ediliyor

Gerçekleşen siber saldırı sonucunda 16 Mart 2016 tarihinden itibaren sisteme üye olmuş tüm kullanıcıların eposta ve parolaları hackerların eline geçti. Her ne kadar şifreler kapalı şekilde sızdırılmış olsa da güvenlik uzmanları kullanıcıların şifrelerini değiştirmesini öneriyor.

‘Kişisel Bilgiler Korundu’

Yaşanan siber saldırının ortaya çıkmasının ardından kayıtlı olan binlerce kullanıcı tedirgin olmuş durumda. Ancak şirket yetkililerinden binlerce kullanıcısını rahatlatacak açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada kullanıcıların kişisel bilgileri ve kredi kartı bilgilerine dair herhangi bir sızdırma işlemi yaşanmadığı belirtildi.

Kullanıcılarına mail yoluyla bilgilendirme yapan Flightradar24, tüm güvenlik açıklarının kapatıldığı ifade edilirken kullanıcılarının şifrelerini mutlaka değiştirmeleri gerektiği ve hesap ayarlarından iki adımlı doğrulamaseçeneğini aktif etmeleri gerektiğini açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.