22 Kasım 2017 Çarşamba 22:42
Uzaya Çıkıp Dünyanın Şekline Bakacak

20 bin dolara mal olan roketiyle saatte 800 kilometre hıza çıkarak 550 metre yüksekliğe ulaşmayı hedefleyen Hughes, uçuşunu internetten canlı yayınlayacak.

nanılmaz derece korktuğunu itiraf eden Mike Hughes,"Eğer bu işte 'ölümüne' korkmuyorsanız aptalsınız demektir. Elbette çok korkunç bir uçuş denemesi. ancak hiçbirimiz bu dünyadan canlı ayrılmayacağız. Ben kimsenin yapmadığı olağanüstü şeyleri yapmaktan hoşlanıyorum. Ve insanlık tarihinde daha önce kimse kendi dizany ettiği roketiyle kendini fırlatmamıştı." ifadelerini kullanıyor.

Mojave çölünde, sadece dört kişinin yaşadığı Amboy kasabasında, rampa olarak kullanılacak eski bir karavandan fırlatılacak roket bu yüksekliğe ulaştığında iki paraşüt devreye girecek.

Hughes test uçuşunu, Dünya'nın düz olduğuna inanan "Düz Dünya Araştırma Grubu" adlı derneğin sponsorluğunda gerçekleştirecek.

61 yaşındaki Mike Hughes, "kurgudan ibaret" dediği bilime inanmadığını belirterek "Aerodinamik ve akışkan dinamiğiyle, nesnelerin havada nasıl hareket ettiklerini biliyorum. Ama bu bilim değil, sadece bir formül" dedi.

Hughes, uçuşunun riskleriyle ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı: "Tabii ki çok korkuyorum. Ama hiçbirimiz bu dünyadan canlı çıkmıyoruz."

Daha önce 2014 yılında kendisini 419 metre yüksekliğe fırlatan Hughes, uçuş sonrasında G-kuvvetleri nedeniyle bayılmış ve 2 hafta boyunca sadece bir yürüteç yardımıyla yürüyebilmişti. 

2014'te de benzer bir deneme yapan Hughes, bu uçuşun ardından, kendisini uzaya çıkaracak yeni bir roket yapmayı planlıyor. Hughes bu roketle, 'Dünya'nın düz olduğunu kendi gözleriyle göreceğini' söylüyor.
 

Anahtar Kelimeler:
DünyaUzay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.