03 Nisan 2016 Pazar 00:13
Uzun zamandır beklenen iOS 9.3 sürümü çıktı

Apple’ın 21 Mart tarihinde düzenlediği etkinlikte Apple dünyasına ilişkin önemli gelişmeler yaşandı. iPhone SE, iPad Pro 9.7 gibi yeni cihazlar haricinde yeni iOS sürümü de ilgili etkinliğin hemen sonrasında dağıtılmaya başlandı. Sonuç ise oldukça memnun edici.

Obama Curry'yi ters köşeye yatırdı!
Apteligent isimli analiz şirketi, İOS sürümlerinde yaşanan çökme ve hataların istatistiğinde bir iyileşme fark etti. iOS 8, iOS 9, iOS 9.1, iOS 9.2 ve iOS 9.3 arasında yapılan karşılaştırmada iOS 9.3 sürümü dikkat çekti.

Yapılan karşılaştırmalarda iOS sürümlerinde yaşanan hata ve çökme oranının %3.2 seviyesine kadar yükseldiği görülebiliyor. Hatta bazı dönemlerde bu değerin de üstüne çıkılmış. Ancak iOS 9.3 sürümünün çıkmasıyla sorunlarda ciddi bir azalma olmuş.

 

iOS 9.3 sürümüne geçen kullanıcıların sadece %2.2’si dönem dönem aksaklık yaşamış. Bu değer, şimdiye kadar duyurulan en stabil iOS sürümü olduğunu gösteriyor. Hatta iddiayı bir adım daha öteye götürerek daha ilginç bir bilgi verebilirizi.

Android 6.0 Marshmallow sürümünde benzer grafik %2.6 seviyesinde. iOS 9.3’te ise oran %2.2 seviyesinde. Yani iOS 9.3, Android 6’dan daha stabil bir deneyim sunuyor.  Ancak dün yayınlanan iOS 9.3.1 sürümünden sonra tablo benzer şekilde devam edecek mi bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Son Güncelleme: 03.04.2016 00:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.