13 Ekim 2016 Perşembe 14:22
WD yeni SSD ürünlerini ortaya çıkardı

Dünyanın önde gelen veri depolama çözümleri üreticilerinden Western Digital(WD), ilk WD markalı ve SATA arayüzüne sahip yeni SSD (Katı Hal Sürücü) ürünleri WD Blue, WD Green’i duyurdu, My Passport ve My Book serisinin tasarımını da yeniledi.

Çoklu görev için optimize edilmiş olan WD Blue SSD, özellikle sistem yavaşlaması yaşanmadan aynı anda kaynak bakımından ağır uygulamaları çalıştırabiliyor. Hem dizüstü hem masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilen ürünün 250 GB, 500 GB ve 1 TB’lık modelleri bulunurken, 250GB disk için 540MB/s ve 500MB/s; 500GB ve 1TB disk için 545MB/s ve 525MB/s sıralı okuma ve yazma hızı sunuyor.WD yeni SSD ürünlerini ortaya çıkardıWestern Digital Kıdemli Direktörü Eyal Bek, WD’nin SSD diskleri için şunları söyledi: “Ana satıcılarımız ve tüketicilerimiz arasında, kapsamlı bir flaş tabanlı depolama seçeneği serisine yönelik önemli bir talep bulunuyor. WD kanalının genişleyen menzili, Western Digital SSD çözümünün daha büyük bir müşteri tabanı için kullanılabilir olmasını sağlıyor. WD Blue ve WD Green SSD’leri geliştirip piyasaya sürmüş olmaktan büyük gurur duyuyoruz ve müşterilerimizin talep etmiş olduğu anında yanıt, güvenilirlik ve kapasite avantajlarını sağlayacaklarına inanıyoruz.”

WD Green SSD ise özellikle ilk kez SSD kullanacaklar için tasarlandı. 2.5 inç büyüklüğünde olan ürünün 120 GB ve 240 GB modelleri bulunurken, ultra düşük güç tüketimi sayesinde kullanıldığı bilgisayarların batarya ömrünü de artırıyor. WD Green SSD, 540MB/s ve 405MB/s sıralı okuma ve yazma hızıyla dikkat çekerken, yıl sonu itibarıyla satışa sunulacak. WD Blue 89 dolarlık fiyat etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Orta Doğu, Afrika, Türkiye ve Güney Asya Kıdemli Satış Direktörü Khwaja Saifuddin Ahmad konuyla ilgili yaptığı açıklamada SSD ile bugün daha yaygın olarak kullanılan HDD arasındaki farka değindi ve şunları söyledi: “Eğer bugünün perspektifinden bakarsanız, SSD pahalı bir teknoloji. Eğer bir HDD ile karşılaştırırsanız, pahalı. Yani, her iki sürücünün de artı ve eksileri var. Eğer istediğiniz kapasite ise, çözüm HDD. Eğer daha yüksek motorlarda ışık hızında performans istiyorsanız o zaman SSD. Doğal olarak, bu avantajlara sahip olmanın bir bedeli var. Haliyle, SSD’nin pahalı bir çözüm olduğunu düşünmek doğru olmaz.” SSD pazarının hızla büyüdüğüne dikkat çeken Ahmad, Türkiye pazarıyla ilgili ise; “Türkiye bizim için çok stratejik bir pazar. Eğer Orta Doğu tarafından bakarsanız, WD SSD’yi piyasaya süreceğimiz ilk ülke Türkiye. SSD tarafındaki talep, şu an karşılayabileceğimizin çok üstünde. Türkiye’de değer sunma anlamında çok iyi durumdayız, en ucuz değiliz, en ucuz olmak da istemiyoruz çünkü bir kalitemiz var. Türkiye’deki müşterilerimiz de bu değerin farkındalar ve buna önem veriyorlar. Bu nedenle, SSD’yi piyasaya sürmek anlamında Türkiye odaklanmayı tercih ettiğimiz ülkelerden biri oldu” sözlerini kaydetti.
 

MY BOOK VE MY PASSPORT ÜRÜNLERİ DE YENİLENDİ

WD, yenilenen My Book ve depolama kapasitesi 4 TB’a kadar çıkan My Passport sürücülerini de görücüye çıkardı. My Passport sürücüleri, yeniden ele alınan tasarımın bir parçası olarak, altı farklı renkte sunulurken, My Passport for Mac ise siyah renkli tasarımıyla dikkat çekiyor. 8 TB'a kadar depolama alanı sunan My Book'lar donanım şifrelemesi ile şifre koruması sağlarken, otomatik yedekleme yapabiliyor.

Son Güncelleme: 13.10.2016 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.