25 Nisan 2020 Cumartesi 18:31
WhatsApp Hesapları Nasıl Hackleniyor!

Özel yazışmalarınızı başkaları okuyabilir mi? İşte siber güvenlik uzmanların yaptığı WhatsApp hesabınızın ne kadar kolay bir şekilde ele geçirilebileceğini gösteren çarpıcı sosyal deney ve 'WhatsApp hesabım çalındı' dememek için yapmanız gerekenler...

Siber güvenlik kuruluşu Eset’ten güvenlik uzmanı Jake Moore, çoğu kullanıcının merak ettiği bu durumu test etti ve WhatsApp hesabını  daha iyi korumanın yollarını paylaştı. 

Amazon ve Washington Post’un sahibi Jeff Bezos’un telefonunun bu yılın Ocak ayında WhatsApp üzerinden gönderilen kötü amaçlı bir video ile ele geçirilmesi, siber saldırganların her zaman her durumda tetikte olduğunu bir kez daha hatırlatmıştı.

Aslında WhatsApp’ta mesajlar şifrelendiği için birileri bu özel konuşmaları doğrudan okuyamıyor.  WhatsApp mesajının şifreleme anahtarı, konuşmada kullanılan her iki cihazda da saklanıyor. Bu yüzden mesajları okumak isteyenin cihazlardan en az birini ele geçirmesi gerekiyor.

TELEFON NUMARASI YETERLİ Mİ?

Peki, birinin WhatsApp hesabını ele geçirmek için sadece telefon numarasını bilmeniz yeterli ise ne olur? 

Kullanıcılar, yeni bir telefon satın aldığında önceki telefonda olan tüm uygulamalarını ve ayarlarını yedekten tekrar yüklüyor. WhatsApp yedeklerini yüklemek için bir telefon numarasına gönderilen koda ihtiyaç duyuruluyor. Bu kod (genellikle uygulamayı yüklediğiniz cihaza gönderilir) telefonu doğrulayıp, sohbetleri geri yüklemenize yarıyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.