04 Şubat 2020 Salı 00:27
WhatsApp Nasıl Para Kazanacağını Açıkladı! Reklamlarla Karşılaşabiliriz!

Facebook sahipliğinde yer alan ve dünyada en çok yaygın olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp 1.5 milyar aktif kullanıcısı ile en çok kullanılan uygulamalar sıralamasında ilk sıralarda bulunuyor.

WhatsApp’ın para kazanma yöntemi belli oldu

En popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp uzun bir süredir popülerliğini gelire dönüştürmek için çabalıyordu. Zuckerberg'in yaptığı açıklama ile WhatsApp’ın nasıl gelir elde edeceği konusu belli oldu. 

2009 yılında kullanıcılara sunulan platform 2014 yılında 19 milyar dolara Facebook'a satılınca ücretsiz olarak sunuldu. Geçtiğimiz günlerde gelir elde etmek adına WhatsApp'ta reklam gösterimini mümkün hale getirecek servisin sunulması bekleniyordu. 

Ama Wall Street Journal'ın yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre WhatsApp'ı bünyesinde tutan Facebook projeyi geçici süreyle durdurma kararı aldı.

Her ne kadar bu proje durdurulsa'da tamamen vazgeçilmediği düşünülüyordu. Facebook , Instagram’da olduğu gibi WhatsApp’ta da reklam yapılmasını sağlayacak yeni bir proje için çalışmaları başlattı. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamada WhatsApp'ın nasıl para kazanacağı ve projenin nasıl işleyeceği konusunda bazı bilgiler verdi.

WhatsApp nasıl para kazanacak?

Facebook Kurucusu Zuckerberg WhatsApp Pay ödeme sistemi üzerinde çalıştıklarınıda belirtti. 

WhatsApp üzerinden para göndermenin fotoğraf göndermek kadar kolay ve hızlı bir şekilde olacağını ifade eden Zuckerberg ayrıca WhatsApp’ta çeşitli şirketlerin ürünlerini içeren vitrinler oluşturulmasını sağlayan ve kullanıcıların mesajlaşma uygulamasını kullanarak bu vitrinlerde yer alan markalara ait ürünleri satın alabilecekleri bir satış platformunu entegrasyonunu sağlamak istediklerini belirtti.

Son Güncelleme: 04.02.2020 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.