31 Mart 2016 Perşembe 23:33
Whatsapp Süper Bir Yenilik Daha ! İşte Son Güncellemeyle Gelen Yenilik

Whatsapp'a gelen son güncellemeyle birlikte artık farklı yazı stilleri kullanılabilecek.
 

Farklı yazı stilleri özelliğini son güncelleme ile kullanıcılarına sunan Whatsapp, büyük beğeni, topladı.

Hemen her gün yeni bir güncellme ile kendini geliştiren Whatsapp'ın kullanıcıları artık kalın ve eğik formatında dahi Whatsapp’tan metin gönderebilecek. Yayınlanan beta güncellemesinin ardından kullanıcılar yavaş yavaş bu yeni özelliği kullanmaya başlayacak.

Çoğunlukla hata düzeltmelerin bulunduğu son WhatsApp beta güncellemesi, beraberinde göze çarpan birkaç yenilik daha getiriyor. En dikkat çekici özellik olan, hızlı cevap, bildirim geldiği gibi cevap vermenize olanak sağlıyor. Bildirim bölümünden anında cevap vermenin yanında, emoji ekleyebilecek ve hatta sesli mesaj bile gönderebileceğiz.

YAZI TİPLERİ

WhatsApp güncellemesi, aynı zamanda yeni bir yazı tipini de beraberinde getiriyor. Daha önceleri kullanabildiğimiz, bold (kalın) ve italic (eğik) yazım şekillerine, tilde, yani üzeri çizik yazı tipi eklendi. Whatsapp internet kotasını bitiriyor! WhatsApp’ta artık belge, lokasyon ve bağlantı paylaşımı gibi yenilikler mevcut. Bu veriler, hali hazırda var olan video ve ses paylaşımı ile birleşince ortaya yüksek bir veri kullanımı çıkıyor. WhatsApp üzerinden ses, metin ya da görsel paylaşmanın fazla bir veri tüketimine neden olmadığını düşünebilirsiniz. Kullanım yoğunluğuna bağlı olarak bu paylaşımların mobil kotanızı tehdit ettiğini bir kere daha hatırlatmakta fayda var. Asıl sıkıntı yaratabilecek kısım ise “otomatik medya indirme” özelliği.

HER TÜRLÜ İÇERİK OTOMATİK İNDİRİLİYOR

Bu özellik sayesinde, WhatsApp üzerinden yapılan paylaşımlar otomatik olarak mobil cihazınıza kaydediliyor. Yani, gönderilen bir PDF dosyasından, WhatsApp gruplarında paylaşılan onlarca fotoğrafa kadar her türlü içerik indiriliyor.

NASIL KAPATILIR?

“Otomatik medya indirme” özelliğini kapatmak kökten bir çözüm gibi görünebilir ancak bunu açık tutmak isteyen birçok kullanıcı var. Bu durumda, WhatsApp’ın gelişmiş ayarları bize yardımcı olabilir. WhatsApp üzerinden ses, fotoğraf ve belgelerin ayrı ayrı hangi durumlarda otomatik olarak indirileceğini belirleyebiliyorsunuz. AYARLAR ->

MEDYAYI OTOMATİK İNDİR

Örneğin, video için “sadece Wi-Fi ile bağlandığında otomatik indir” düzenlemesi yapılabilirken, belgeler için “Wi-Fi ve hücresel” bir arada seçilebiliyor. Böylelikle, aşırı mobil veri kullanımının önüne geçebilirsiniz. İstenmeyen faturalar ya da çabucak biten kotalar ile karşılaşmak istemiyorsanız, WhatsApp’ın “Ayarlar” bölümünde “Medyayı Otomatik İndir” kısmına göz atmayı ihmal etmeyin.

 

Son Güncelleme: 01.04.2016 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.