22 Mayıs 2016 Pazar 13:29
whatsapp'a rakip çıktı!

Google, uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni teknoloji, ürün ve servisleri I/O 2016 geliştiriciler etkinliğinde tanıttı. Etkinlikte tanıtılan Allo uygulaması mesajlara akıllı asistan etkisiyle öneriler ekliyor. Google akıllı asistan teknolojisi, mesajların içeriğine ya da konumuza göre öneriler yapacak. Uygulama daha önce yaptığınız aramalardan ilgi alanınızı görerek siz neyi seviyorsanız ona uygun mekân, tiyotra ya da restoranları öneri olarak gönderecek. "Google Asistant" teknolojisi ev, akıllı telefon veya otomobil uygulamalarında da karşımıza çıkıyor. Etkinlikte ayrıca yeryüzünden 20 kilometre yukarıda balondan kablosuz internet servisi 'Project Loon', 2017'de piyasaya sürülecek modüler telefon 'Project Ara', görüntülü konuşma uygulaması Duo ve en güncel mobil ve giyilebilir cihaz işletim sistemi Android N de tanıtıldı.

DAHA HIZLI ANDROID
Google, geçmiş yıllarda olduğu gibi Android'in güncel sürümünün tanıtımı için bu etkinliği beklemedi. Kod adı 'Android N' olan yeni mobil işletim sistemi için isim önerilerinin tüketicilerden beklerken, normal bilgisayar ekranında olduğu gibi bölünmüş ekranda çoklu işleri rahatlıkla yapar hale gelecek. Google, Android N ile pil ömrünü iyileştirirken, yeni emojilerle genç kuşağın bağımlılığını artırmayı hedeflemiş. Yine aynı şekilde akıllı saat ve sanal gerçeklik platformu konusunda yeni güncellemeler de karşımıza çıktı. Google, mobilden giyilebilir cihazlara kadar her konuda rekabete çıkarken, internet erişimi için alternatif yollar için çaba harcıyor. Google'ın altyapısı yetersiz bile olsa her yere internet götürecek olan çözümlerinden en ilginci Project Loon internet Balonu. Yeryüzünden 20 kilometre yüksekte olan balon, enerjisini güneşten alıyor. Project Loon, internet bağlantısını Wi-Fi olarak sağlıyor ve 80 kilometrede etkili.



MESAJ VE SOHBETLERE AKILLI
Robotlar Mesajlaşma uygulamaları herhalde son iki yılın en değerli konusu oldu. Şimdi sohbeti daha akıllı şekilde yapmayı sağlayacak robotlar (boot) dönemi başladı. Sadece iki kişi arasında değil, bankadan sağlığa pek çok konuda bu mesajlaşma robotları işimizi kolaylaştıracak. Yapay zekaya sahip "Google Asistant" teknolojisini kullanan mesajlaşma uygulaması Allo aklınıza gelen soruları yanıtlıyor. Yakınlarda otel veya restoranları sorduğunuzda otele veya restorana rezervasyon yapıyor. Şener Şen videolarını mesaj olarak göndermenizi sağlıyor. Eylül ayından itibaren 78 dilde desteklenecek mesajlaşma uygulaması Allo ve görüntülü sohbet uygulaması Duo, iOS ve Android uygulama marketinden indirilip kullanılacak.

TELEFON YENİDEN DOĞUYOR
Google'ın, "Sanal Gerçeklik" (Virtual Reality- VR) ve "Artırılmış Gerçeklik" (Augmented Reality-AR) konusundaki çalışmaları bu yıl meyvelerini veriyor. Project Tango çalışmaları bu yıl telefon tasarımlarını ve sanal gerçeklik gözlüklerini etkileyebilir. Akıllı telefonların kameraları da bu çalışmalardan payını alarak artırılmış gerçeklik konusunda yeni uygulamalarla tanışmamızı sağlayacak. Ayrıca modüler telefon Project Ara konusundaki çalışmalar ilk meyvesini gelecek yıl verecek.

ANDROID VE CHROME'DA BİRLEŞME İŞARETİ
Chrome ve Android uygulamalar birbirini desteklemeye başlıyor. Bu da geliştiricilerin daha fazla yorulmadan tüm platformlar için uygulama geliştirmesini kolaylaştıracak..

Son Güncelleme: 22.05.2016 13:31
Anahtar Kelimeler:
WhatsApp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.