26 Haziran 2016 Pazar 17:06
Windows 10'dan son durum

Windows telefonlara dair paylaşılan yeni veriler Microsoft'un mobil işletim sisteminin yaşadığı zor günlere dair detaylı bir tablo ortaya koydu. Her ay yayınladığı raporlarla 24 saatlik süre içerisinde dünya çapındaki Windows Phone kullanım oranını gösteren AdDuplex'in yayınladığı rapor 21 Haziran 2016'da söz konusu işletim sistemine dair ayrıntılı veriler içeriyor.


Geçtiğimiz ayla karşılaştırıldığında ekosistemini biraz büyütmeyi başaran Windows 10 Mobile halihazırda aktif Windows cihazlarının yüzde 10.9'unda yüklü durumda. Diğer yandan Windows 10 Mobile'daki bu yüzde 0.5'lik artış geçtiğimiz ayın yüzde 1.2'lik artışının bir hayli altında.

Bununla birlikte bu küçük büyümeyi sağlayan cihazların da işletim sisteminin daha önceki sürümleri olduğu anlaşılıyor.


Veriler ayrıca en çok tercih edilen Windows 10 Mobile cihazlarını da ortaya koydu. Buna göre bu kategorideki cihazların yüzde 13.4'ünü Lumia 535 oluşturuyor. Bunu yüzde 11.9'la Lumia 640 ve yüzde 11.2'yle Lumia 550 takip ediyor. İlk 10'da Microsoft'un işbirliği yaptığı başka firmaların modellerinin yer almaması da bir diğer dikkat çekici ayrıntı.

 

AdDuplex'in bu ayki raporunda istisnai olarak Windows 10 PC üreticilerine dair de bazı veriler paylaşıldı. HP'nin yüzde 22'yle açık ara önde olduğu görülürken, onu yüzde 12.42'yle Dell ve yüzde 11'le Lenovo'nun takip ettiği anlaşılıyor. Microsoft'un Surface modeli ise yüzde 3'lük bir kullanım oranına sahip.

Son Güncelleme: 26.06.2016 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.