03 Kasım 2016 Perşembe 13:58
Windows 7 için yolun sonu göründü en sonunda hayata geçiriliyor ?

Microsoft, Windows 7 dahil "eski" işletim sistemleri için yayınladığı ölüm fermanını en sonunda hayata geçiriyor!

Microsoft, Windows 7 Professional ve Windows 8.1 lisanslarını OEM'lere (orijinal donanım üreticileri) satmayı durdurduğunu açıkladı. Böylece Windows 10, bilgisayarlarını Windows ile satmak isteyen üreticiler için tek seçenek olarak kaldı.

Windows 7 Professional'ın son satış tarihi, aslında 31 Ekim 2014 idi ancak Microsoft, bu senenin başında yaptığı bir değişiklikle satışı yalnızca son kullanıcı sistemlerinde durdurdu. Firma, yaptığı bir açıklamayla Windows 7 Professional yüklü PC'lerin önünü açık bırakmış, OEM'ler satışı durdurmadan 1 sene önce onları uyaracağını söylemişti. Bu uyarının yapılmasının ardından tam bir sene geçti.

Software Assurance veya kurumsal lisans anlaşmaları yoluyla PC sahibi olanlar, Windows 10 yüklü bilgisayarlarını isterlerse Windows 7'ye döndürebilecekler. Bunun yanında Windows 7 Professional yüklü bilgisayarlar bir anda ortadan kalkmayacak; OEM'ler stoklarındaki lisansları kullanabilecekler.

Windows 7, Ocak 2020'ye kadar desteklenmeye devam edecek; bir başka deyişle Windows 7 kullananların güvenlik güncellemelerini alan başka bir işletim sistemine geçmeleri için 3 seneleri olacak.

Son Güncelleme: 03.11.2016 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.