10 Ocak 2017 Salı 13:32
Yahoo gitti, Altaba geldi ? Yeni ismi Açıklandı !

Anlaşma kapsamında Yahoo'nun yüzde 49.5'lik kısmı Verizon'a geçecek. Ayrıca 2012 yılında kurtarıcı olarak CEO koltuğuna getirilen Marissa Mayer ve Yahoo'nun kurucu ortağı David Filo da istifasını verecek.

Altaba'nın yeni yönetim kurulunda Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas McInerney ve Jeffrey Smith olacak. Eric Brandt'in, Altaba'nın yeni yönetim kurulu başkanı olması bekleniyor.

Altaba isminin, Çin'deki e-ticaret devi Ali Baba ile olan benzerliği dikkat çekiyor. İsimdeki detay, şirketin ortaklık yapısıyla daha iyi anlaşılmış oldu. Zira Altaba, Yahoo'nun Alibaba'daki yüzde 15 ve Japonya'daki yüzde 35.5'lik Yahoo Japan hisselerinden oluşuyor.

Yahoo'nun geri kalan kısmı, operasyonel işleri satın alan Verizon'a verilecek.

2000'li yılların başlarında piyasa değeri 100 milyar doların üzerine çıkan Yahoo'nun güncel piyasa değeri 39 milyar dolar seviyelerinde. 2012 yılında CEO koltuğuna kurtarıcı olarak getirilen Marissa Mayer, şirket değerini 49 milyar dolara kadar yükseltmişti. Lakin istenilen başarı yine yakalanamamış ve bir süre sonra şirket değer kaybetmeye başlamıştı.

Anlaşmadaki tek pürüz olarak Yahoo'nun kullanıcılarının açığa çıkan hesap bilgileri görülüyor. Zira geçtiğimiz aylarda Yahoo kullanıcılarının hesapları hacklenmiş ve bu durum Yahoo tarafından kabul edilmişti.

Son Güncelleme: 10.01.2017 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.