08 Eylül 2018 Cumartesi 14:14
YouTube Android Güncellendi

YouTube geçtiğimiz aylarda Koyu Tema özelliğini duyurmuş ve bu özellik ilk etapta iOScihazlarda kullanılmaya başlamıştı. Platform şimdi de bu özelliği Android kullanıcılarının beğenisine sundu.

Android'de YouTube Koyu Tema aktif hale getirin

Geçen mayıs ayından bu yana uzun süredir konuşulan YouTube'un Koyu Tema özelliği, iOS işletim sistemli cihazlarda kullanılabiliyordu. Android kullanıcılarının henüz tanışamadığı bu özellik ise kısa süre önce itibariyle kullanıma sunulmaya başlandı.

Türkiye'de de kullanılıyor

Uygulamaların karanlık modları hem göz sağlığımız hem de cihazlarımızın pil ömürleri için oldukça faydalı oluyor. Twitter ve YouTube platformlarının ardından diğer birçok popüler uygulamanın da karanlık mod seçeneği sunması artık bir standart haline gelmesi gerektiği su götürmez bir gerçek. YouTube'un Koyu Tema adını verdiği bu özellik Türkiye'de de kullanılabiliyor.

Android'de YouTube Koyu Tema nasıl aktif hale getirilir?

Bu yeni özellik Android kullanıcılarına da sunuldu. Kullanmak için ilk olarak uygulamanın güncelliğini kontrol etmeniz gerekiyor. Biz aşağıdaki ekran görüntülerini YouTube'un Android 13.35.51 sürümünden aldık.

Android işletim sisteminde YouTube uygulamasını açın

Ardından sağ üst köşede bulunan profilinizi gösteren simgeye tıklayın

Açılan sayfada Ayarlar'ı seçin

Ayarlar sayfasında ise Genel seçeneğine tıklayın

Burada Koyu Tema seçeneğini göreceksiniz. Onun yanında tik işaretini aktif hale getirin.

Bu özelliği aktif hale getirdiğinizde uygulama ağırlıklı olarak koyu renkli bir zemin üzerinde açık renkli yazılar görünen bir tasarıma kavuşuyor. Özellikle göz sağlığı için faydalı olan bu özellik gece kullanımlarında da işe yarıyor.

Öte yandan bu özelliği istediğiniz zaman kapatmanız da mümkün. Yapmanız gereken tek şey uygulamanın ayarlarından Koyu Tema menüsündeki tik işaretini kaldırmanız.

Anahtar Kelimeler:
AndroidYoutubeGüncelleme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.