28 Ekim 2018 Pazar 19:23
YouTube'dan gelen para şarkıcıyı şaşırttı!

Popüler Müzik Sanatı Vakfı (POPSAV) yönetim kurulu, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği’nde (MÜYORBİR) yaşanan aksaklıklara, bunların sebeplerinin saptanması ve düzeltilmesine yön vermek amacıyla bir araya geldi. Üyeler, telif haklarının hakkaniyetle dağıtılması yönünde MÜYORBİR’in alması gereken düzenlemeleri tartıştı. 

YouTube'dan gelen para Türk şarkıcıyı şaşırttı!

Basına açık gerçekleşen toplantıda Erol Evgin, dijital ortamlardan elde edilen gelirlerle MÜYORBİR tarafından toplanan telif gelirlerin arasında uçurum olduğunu anlattı. Evgin YouTube'un düzenli gelir sistemini övdü.

Evgin şöyle devam etti; “Altın Düetler albümümde güzel bir çalışmaya imza attık. Bu albümün sadece YouTube geliri benim bugüne kadar meslek yaşamımda elde ettiğim en büyük gelirdi.Rakamı telaffuz etmeyeceğim. Fakat böyle çok sevilen albümden bana MÜYORBİR’den gelen gelir ise biri 10 bin TL, biri de 12 bin TL olmak üzere toplamda 22 bin TL 'de kaldı. Bu çok enteresandır.” 

Anahtar Kelimeler:
Youtubeşarkıcı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.