28 Haziran 2015 Pazar 22:38
1. Ulusal Munzur Rafting ve Doğa Yürüyüşleri Festivali

TUNCELİ - Tunceli'de turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Çadırını kap gel" sloganıyla düzenlenen "1. Ulusal Munzur Rafting ve Doğa Yürüyüşleri Festivali" sona erdi.

Valilik, Fırat Kalkınma Ajansı ve Munzur Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübünün (MADOSK) işbirliğiyle düzenlenen festivalin dördüncü ve son gününde, ücretsiz rafting etkinliği ve ödül töreni düzenlendi.

Munzur Çayı kıyısında düzenlenen kapanış programında konuşan Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, bu yıl ilkini düzenledikleri festivali daha da geliştirirek devam ettireceklerini söyledi.

Festivalin Tunceli’nin tanıtımına katkı sağladığını belirten Arslantaş, "Tunceli’nin doğasını, doğal güzelliklerini herkese tanıtmak istiyoruz. O nedenle bunun bir turizm festivali olarak devam etmesini istiyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Hasan Çiçek de festivalin güzel bir atmosferde başlayarak tamamlandığını ifade ederek, "Burada Munzur Çayı'nı, Düzgün Baba Dağı'nı gördünüz. Bu dağların hasret olduğu sevinç çığlıklarını, ayak seslerini, bu dağlara, sulara duyurdunuz ve onlar da bu sesi çok beğendi" ifadelerini kullandı. 

Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun da Munzur Vadisi'nin dünyada eşine az rastlanır güzellikleri bünyesinde barındırdığını dile getirerek, vadide yapılması planlanan barajlara dikkati çekti.

Konuşmaların ardından düzenlenen rafting yarışlarında dereceye giren takımlara kupa ve madalya verildi.

AA muhabirine festivali değerlendiren MADOSK Başkanı Nazım Arslan, 4 gün süren festivali başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Arslan, "Bu projeyle ilimizi biraz daha tanıtabildiysek, anlatabildiysek ne mutlu bize. Bu festivali Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle yaptık. İkinci festivalimizi daha geniş katılımlı ve organizasyon çeşitliliği ekleyerek ilgili birimlere sunacağız. Kabul görürse ki göreceğine inanıyoruz, 2016 yılında daha büyük bir festival yapacağız” diye konuştu.

 

1.-ulusal-munzur-rafting-ve-doga-yuruyusleri-festivali.jpg1.-ulusal-munzur-rafting-ve-doga-yuruyusleri-festivali-001.jpg1.-ulusal-munzur-rafting-ve-doga-yuruyusleri-festivali-002.jpg

Son Güncelleme: 28.06.2015 22:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.