16 Mart 2016 Çarşamba 11:48
18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü

Tunceli Valisi Osman Kaymak, dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren Çanakkale Zaferi'nin, aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı olduğunu belirtti.

Kaymak,18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünün onur ve gururunu yaşarken, vatan toprağı için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle andıklarını ifade etti.

Çanakkale Zaferi'nde, Türk milletinin imkansızı başararak ve bir destan yazdığını dile getiren Kaymak, şunları kaydetti:

"18 Mart 1915 tarihinde 'Çanakkale geçilmez' diye yazılan bu destanla 783 bin kilometrekare vatan toprağı içinde kardeşliğin ve ulus olma bilincinin de tohumları atılmıştır. Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı olmuştur. Milletimiz bu destanı yazan şehitlerini asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur.

Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehit ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmetle anarken, yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum."

Son Güncelleme: 16.03.2016 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.