22 Ağustos 2016 Pazartesi 10:58
19 Hava Harekatına İnceleme

Tunceli'de görevli bazı komutanların da FETÖ bağlantılarının tespit edilerek TSK'dan ihraç edilmesi ve tutuklanması üzerine, geçen yıl ağustos ayı sonunda Munzur ve Pülümür vadilerinde yuvalanan teröristlere yönelik hava destekli 19 operasyonda, istihbari bilgilere ve koordinatların verilmesine rağmen sonuç alınamamasının nedenleri araştırılmaya başlandı.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz'da darbe girişimin sonrasında başlatılan ve devam eden soruşturmalarda, aralarında Tunceli'deki üst düzey bazı komutanların da FETÖ bağlantılarının tespit edilerek ordudan ihraç edilmesi ve tutuklanmasının ardından, Munzur ve Pülümür vadilerinde üslenen, yol kesen ve araç yakan teröristlere yönelik 2015 yılı ağustos ayı sonunda düzenlenen hava destekli 19 operasyon incelemeye alındı.

Söz konusu operasyonlarda koordinatlarıyla ve elde edilen istihbaratla tespit edilen hedeflerin (bazı uçaksavar mevzileri ve sığınaklar) uçaklarla vurulmuş olmasına rağmen terör örgütlerinin kayıp vermemesinin nedenleri araştırılıyor.

Operasyonlardan önce istihbarat sızdırılmış olma ihtimalinin değerlendirmeye alındığı ve şüphe üzerine, operasyonlarda görev alan FETÖ üyesi askerlerin bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi.

Bölgede terörle mücadelenin daha etkin yürütülebilmesi amacıyla iki insansız hava aracının görevlendirildiği ve Tunceli kırsalında 24 saat aralıksız uçuş yaparak gözlem yaptığı ayrıca jandarma karakollarında bulunan mini insansız hava araçlarıyla yapılan tespitler ve vatandaşlardan edinilen istihbaratlar neticesinde teröristlerin olduğu kesinleştirilen mevkilere operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.