08 Mart 2016 Salı 18:18
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

 Tunceli'de, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği düzenlendi.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların sorunlarının gündeme getirilmesi, tartışılması, çözümün dile getirilmesi adına önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Modern toplumlar seviyesine çıkmak için kadına gereken değerin verilmesi, kadınların hak ettikleri statüye kavuşmaları gerektiğini belirtenKaymak, şunları söyledi:

"Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru kadınlarımızın hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın ve erkek herkesin sorumluluğundadır. Devletimize ait politikalar gereği sosyal hayatta kadınlarımızın hak ettiği yere gelmeleri için önemli adımlar atılmaktadır. Hem hukuksal olarak haklarını korumak hem de eğitim alanında şartları sağlamak ve ekonomik olarak yasal düzenlemeler yapılarak uygulanmaya konulmaktadır. Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadırlar."

Tunceli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Karaca Çakınberk tarafından "Kadın Girişimciliği" konulu sunum da yapılan etkinlik, şiir, müzik dinletisi ve kokteylle sona erdi.

Etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Başak Eryılmaz Şaktanlı, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen de katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Son Güncelleme: 08.03.2016 20:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.