09 Nisan 2016 Cumartesi 21:48
Ak Parti Milletvekilleri Tunceli'de

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 1 Kasım seçimlerinden sonra, partinin milletvekili çıkaramadığı 3 ilden biri olan Tunceli için görevlendirdiği milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililerle bir araya geldi.

Afyonkarahisar'da yapılan AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda alınan karar doğrultusunda, AK Parti'nin milletvekili çıkaramadığı 3 il arasında yer alan Tunceli'de, bu ilin sorunlarıyla ilgilenilmesi için AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu tarafından "gönüllü milletvekili" olarak görevlendirilen İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci ve Malatya Milletvekili Mustafa Şahin kentte temaslarda bulundu.

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililerle bir araya gelen milletvekilleri, görüş alışverişinde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ekinci, basına kapalı yapılan görüşmelerin ardından parti il binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'nin toplumun tüm kesimlerine aynı gözle baktığını belirtti.

AK Parti düşüncesini benimsemiş insanlar olarak gerek Alevilik gerekse Kürt meselesi konusunda eski Türkiye'nin yarattığı yaraları gidermeye yönelik adımları başlattıklarını ifade eden Ekinci, parti olarak Alevi belediye meclis üyesi, yönetim kurulu üyesi, belediye başkanı, milletvekili olması gerektiğine inandıklarını söyledi.

- "Dersim'in oyunu değil gönlünü kazanmak için geldik"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun seçimlerin ardından milletvekili çıkaramadıkları iller için gönüllü görevlendirme yaptığını aktaran Ekinci, bu çerçevede belirli aralıklarla Tunceli'ye gelerek toplumun tüm kesimleriyle görüşeceklerini dile getirdi. Ekinci, şöyle devam etti:

"Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum: Biz, AK Parti olarak Türkiye'de 23 milyon oy alıyoruz, Dersim'in bütün seçmen sayısı 56 bin. 56 bin oyun tümünü alsak Türkiye'deki bizim oy oranımız binde 2 artış sağlar. Dolayısıyla Tuncelili hemşehrilerim şunu bilmelidir ki biz binde 2'yi kazanmak için buraya gelmedik. Buradaki insanların gönlünü ve kalbini kazanmak için geldik ve gerçekten o insanların makus talihini değiştirmek için geldik. Bunu da biz 3 milletvekili ve koordinatörümüz, inşallah bundan sonraki süreçte, Tuncelili hemşehrilerimizin desteğiyle şu ana kadar yaşanmış olan, istenmeyen ilişki biçimlerini daha müspet bir noktaya taşıyacağız ve inşallah Tunceli'nin ismini 'barış ili' olarak Türkiye'de yayacağız, ilan edeceğiz."

- "Çözüm projesinin, çözüm projesi olabilmesi için o silahı bırakması lazım"

Ekinci, çözüm projesinin sadece ve sadece elinde silah bulunduranların ellerindeki silahı bırakıp siyasi mücadelelerini siyasi arenada yapmalarına yönelik geliştirilmiş bir proje olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bunun olmazsa olmaz şartı, ellerindeki silahı bırakmalarıdır. Çözüm Projesi'nin, çözüm projesi olabilmesi için o silahı bırakması lazım. Aksi halde sorun olur. Elinde silah olan kişi, silahını bırakmadığı sürece Çözüm Projesi veya barış kavramı diye bir şey konuşulamaz ama yeni anayasayla birlikte bugüne kadar eksik kalan bütün iyileştirmelerde, gerek Kürt meselesi gerekse Alevi meselesi konusunda bütün toplum katmanlarının sorunlarına cevap verebilecek yeni bir anayasa inşallah yapılacak. Dolayısıyla elinde silah bulunduranların elinde hiçbir bahaneleri kalmayacak."

Kürt nüfusun hakları noktasında Kürtçe'nin serbest bırakılması, TRT'de Kürtçe yayına başlanması, okullarda Kürtçe'nin seçmeli ders olarak konulması, mahkemelerde ana dilde savunma hakkı tanınması, üniversitelerde Kürdoloji bölümleri açılması gibi pek çok adım atılırken hendek kazılması ve barikat kurulmasına neden ihtiyaç duyulduğunu soran Ekinci, şöyle konuştu:

"Bunlara artı olarak 7 Haziran'da Meclisin çatısı altına 80 milletvekiliyle giren bir HDP... HDP, 8 Haziran'da koalisyona 'Hayır' diyerek, Meclisin kapısını o barış ümidiyle HDP'ye oy verenlere kapatmıştır. Niyetinin ve düşüncesinin barış olmadığı, başka bir şey olduğunu, biz onu biliyoruz. Hendek ve barikatın da o amaca yönelik olduğunu herkes görüyor."

- "Akan kanın durması için çalışıyoruz"

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de Tunceli'de sivil toplum kuruluşları ve partililerle görüşerek talep ve sorunları not aldıklarını, bunları ilgili birimlere ulaştıracaklarını bildirdi.

Bölgede akan kanların durması için çalıştıklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Dağa kaldırılan çocuklar da bizim evlatlarımız. İnanın eline silah alana kadar sabi olan, masum olan 15-16 yaşındaki genç kızlarımızı, oğullarımızı, evlatlarımızı dağa götürenlere de iki çift laf söylenmesi gerekiyor ve onu da söylemek zorundasınız. Yani hiçbir anne, hiçbir baba, hiçbir kardeş, 15 yaşındaki evladının ne idüğü belirsiz olan amaç için dağa gönderilmesine her halde rıza göstermez. Bugün Meclis çatısı altında siyaset yapan özellikle malum parti HDP'ye söylüyorum, onlar içerisinde evlatları veya kardeşleri 15 yaşında dağa gönderilen var mı veya yok mu? Bir onun hesabını ve sorgusunu yapsınlar diye düşünüyorum ama biz inşallah önümüzdeki süre içerisinde elimizden geldikçe buradaki birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi ihya etmek için buradayız."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu tarafından Tunceli için görevlendirilen milletvekilleri arasında yer alan Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu'nun mazereti nedeniyle katılamadığı açıklanan görüşmelerde, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Yalçın Öztürk ile Ekrem Çelebi de yer aldı.

Son Güncelleme: 10.04.2016 20:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.