16 Temmuz 2016 Cumartesi 17:48
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanlığı,

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yer alan bir grup tarafından düzenlenen darbe girişimi protesto etti.

Moğultay Mahallesi Sanat Sokağında bir araya gelen partililer adına basın açıklamasını okuyan CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder, dün akşam Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan ve demokrasiye ve taşıdığı şerefli üniformaya ihanet içinde olan bir silahlı çete tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi ile hükümeti, Türkiye cumhuriyetinin seçilmiş, meşru kurumlarına karşı darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlattı.

Darbe girişimi sonucunda yüzlerce insanın şehit olduğunu ve binlercesinin yaralandığını anımsatan Güder, "Bu alçak darbecilere karşı dururken katledilen asker, polis ve sivil yurttaşımızı demokrasi şehitlerimiz olarak sonsuza dek hatırlayacağız" dedi.

Bugünün başta siyasetçiler, yurttaşlar için seçim ve sınav zamanı olduğunu ve bütün siyasi ayrılıkları çatışmaları bir kenara bırakarak bir ulus olmanın bilinciyle ve beraberlik içinde demokrasiye çıkma günü olduğunu belirten Güder, şunları kaydetti:

"Bugün, bu ulusun bu alçak darbeye karşı yaşamları pahasına savunduğu demokrasiyi onurlandırma zamanıdır. Bugün, ulusumuzun hükümetinden beklentisi intikam değil adalettir. Bugün hükümetimizden bu darbecilere karşı onların bizden esirgediği ve hiç şüphesiz esirgeyeceği merhamet ve adaletle yaklaşmasını istiyoruz. Biliyoruz ki demokrasi en iyi intikamdır. Ancak bu şekilde özgür ve demokrat unsurlar divanındaki yerimizi hak edebiliriz. Bizler demokrasi savunucularıyız. Bizler sivil demokrasiye karşı her türlü silahlı kalkışma ve darbelere karşıyız ve lanetliyoruz. Bizler zulme karşı adaletin ve vicdanın tarafıyız. Bugün ve sonsuza dek."

Son Güncelleme: 06.08.2016 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.