04 Mayıs 2015 Pazartesi 21:02
Dersim olayları

TUNCELİ  - Tunceli'de, Canan ve Baran ailelerine mensup kişilere ait toplu mezar bulunduğu iddia edilen alanda anma programı düzenlendi. 

Hozat ilçesi Karabakır köyü Sekesure mevkisinde iki aileden kişilere ait toplu mezar olduğu öne sürülen yerde gerçekleştirilen anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve duaların okunmasıyla başladı. 

Canan ve Baran ailelerinin avukatı Cihan Söylemez, yaptığı açıklamada, "Dersimliler, ne intikam istiyor ne de daha fazla gözyaşı. İstedikleri devletten yazılı bir özür ve taziye mesajı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Dersimli yurttaşlarına karşı 77-78 yıl önce işlenen insanlığa karşı suçlar nedeniyle bir taziye ve bir özür sorumluluğu vardır. Devlet, Dersimlilerin manevi acılarını hiçbir zaman dindiremez ama atacağı samimi ve diyalog içeren adımlarla azaltabilir" diye konuştu. 

Devletten yazılı özür beklediklerini ifade eden Söylemez, yaşanan acılar nedeniyle taziye mesajı yayımlaması ve her yıl 4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek anma yıl dönümünün resmi takvimde yerini alması talebinde bulundu. 

Anma programı, mum yakılıp lokma dağıtılmasıyla son buldu. 

Programa, HDP Tunceli Milletvekili adayları Alican Önlü ve Edibe Şahin ile bazı kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Son Güncelleme: 04.05.2015 21:03
Anahtar Kelimeler:
OlaylarıDersim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.