12 Nisan 2015 Pazar 19:47
Dersimspor 3. Lig'e yükseldi

TUNCELİ  - Bölgesel Amatör Lig 3. Grup'ta mücadele eden Dersimspor, grubunda birinci olarak Spor Toto 3. Lig'e yükseldi.

Atatürk Stadı'nda Sakıcı İnşaat Şenyurtspor'u konuk eden Dersimspor, maçtan 4-3'lük skorla mağlup ayrılmasına rağmen, 56 puanla şampiyon oldu. 

Dersimspor, şampiyonluk kupasını Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez'in elinden aldı.

Dersimspor Kulübü Başkanı Erdal Güntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dersimspor'un 3. Lig'e yükselmesinden çok büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Dersimspor'un, eski Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen tarafından "Açılımın, çözüm sürecinin takımı" olarak kurulduğunu vurgulayan Güntaş, "21 yıldır bu ilde profesyonel lige bir takım ilk defa çıkıyor.  Dersimspor'u 2009 yılında kurduk ve 3. Lig'e çıktık, bu da bir ilktir. Birbirimize kenetlenerek ve tek yumruk olarak bunu başardık" dedi.

Şampiyonluğu hak ettiklerini vurgulayan Güntaş, "1983 yılında Tuncelispor'u ilk kez 3. Lig'e babam Hüseyin Güntaş çıkardı. Bizler de Dersimspor için 5 yıldır çok ciddi mücadele vermekteyiz. Bu sene Dersimspor'u 3. Lig'e çıkartmak bana nasip oldu ve bu vesileyle babamı hatırlamak, insanlara hatırlatmak bana ayrıca manevi haz verdi. Dersim'in 21 yılık özlemini gerçekleştirdik. Hepimiz çok mutluyuz" ifadelerini kullandı. 

Kentin 21 yıllık özlemine son verdikleri için çok mutlu olduğunu vurgulayan Dersimspor Teknik Sorumlusu Erhan Koç ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bundan sonraki süreçte bir çocuk dünyaya getirdik. Bu çocuğu büyütmek, bakmak ve ileriye taşımak Dersimliyim diyen, Dersimsporluyum diyen, ruhu bedeni Dersim için olan insanlara düşüyor. İnşallah onu da başarırlar" değerlendirmesinde bulundu.

 

- Futbolcuların görüşleri

 

Dersimspor'un Fildişi Sahilli futbolcusu Yannick Alex Kore, şampiyon olabilmek için çok çalıştıklarının altını çizerek, "Kolay olmadı ama biz çalıştık, taraftarlarımızla iyi şeyler yaşadık. Böyle zor kazanılan bir şampiyonluk için herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sezona iyi hazırlandıklarını vurgulayan Yahya Topçu ise "Bu takımın 20 yıla yakın bir süredir hasreti vardı. Arkadaşlarımla beraber bu hasrete son verdiğimiz için çok mutluyuz. Tüm Dersim halkına hediye olsun. Çok mutluyuz" şeklinde görüş belirtti.

Son Güncelleme: 12.04.2015 19:48
Anahtar Kelimeler:
Dersimspor3. Lige Yükseldi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.