14 Nisan 2015 Salı 14:25
Dersimspor'da şampiyonluk sevinci

TUNCELİ  - HAYDAR TOPRAKÇI - Tunceli'de, bir futbol takımının 21 yıl aradan sonra 3. Lig'e yükselmesi vatandaşları sevindirdi.

Kenti, Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup'ta temsil eden Dersimspor, Fildişi Sahili'nden golcü Yannick Alex Kore ve Arjantin'de Boca Juniors altyapısından yetişen forvet Lucas Sebastian Rodriguez'li kadrosuyla 56 puanla grubunda şampiyon olarak 3. Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

En son 1983 yılında 3. Lig'de mücadele eden Tuncelispor’un amatör kümeye düşmesiyle profesyonel futbol takımı bulunmayan Tunceli'de, 2009 yılında dönemin valisi Mustafa Taşkesen’in öncülüğünde kurulan Dersimspor, "Dersim" adının resmi olarak kullanılmasına başlandığı için de vatandaşlar ve taraftarlar açısından son derece önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Vali Mustafa Taşkesen tarafından çözüm sürecinin başladığı günlerde "Açılımın takımı" olarak lanse edilen Dersimspor, 5 yıllık mazisine rağmen kadrosu ve futbol anlayışıyla şehirde tüm kesimlerin beğenisini topluyor.

Dersimspor Kulüp Başkanı Erdal Güntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli’ye 21 yıl aradan sonra şampiyonluk hediye ettiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

 Tunceli halkının kazanılan şampiyonluktan son derece onur duyduğunu belirten Güntaş, "5 yıllık mücadeleden sonra profesyonel lige çıktık. Dersim ismi çok anlamlı hepimiz için, bu coğrafya için. Dersim ismi yüz yıllarca, on yıllarca değil, bin yıllarca okunagelmiş bir isimdir. Bu insanlar tarafından oluşmuş bu coğrafyanın adıdır. Biz de bu coğrafyanın adının söylenmesi özlemi içerisinde olduğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.

Tunceli’nin ilk profesyonel takımını olan Tuncelispor'un merhum babası Hüseyin Güntaş’ın başkanlığında 1983 yılında 3. Lig’e çıktığını anımsatan Güntaş, "Ben de Dersimspor Kulüp Başkanı olarak bu şehri 3. Lig'e taşıdığım için ayrıca bir onur, gurur duyuyorum" dedi.

- "Görevimi bırakıyorum"

Dersimspor'un önemli bir başarı elde ederek hedefe ulaştığını ve kulüpteki görevini tamamladığını vurgulayan Güntaş, şöyle devam etti:

"Kulüp başkanlıkları, sivil toplum kuruluşu başkanlıkları, milletvekilliği koltukları hiç kimsenin şahsi malı değildir. Dersimspor koltuğu da benim şahsi malım değildir. Bana göre başarıyı en tepede bırakmak gerekir. Birilerinin indirmesine gerek yoktur. Bunu özellikle siyasetçilere, koltuğuna yapışanlara söylüyorum. Ben Dersimspor'u 3. Lig'e taşıdım, bu görevimi tamamladığıma inanıyorum ve görevimi bırakıyorum. Benden sonra gelecek heyecanlı hemşehrilerimin iyi bir çalışmayla Dersimspor’u 2. Lig'e taşıyacaklarına inanıyorum. Dersimspor, Sayın Valimiz Mustafa Taşkesen'in öncülüğünde 'açılımın takımı olsun' fikriyle kuruldu. Çok da güzel oldu. Kendimizi tanıtma fırsatı bulduk. Güzel dostluklar, arkadaşlıklar oluşturduk. Hiçbir şekilde buraya gelen takımlara ırkçı söylem içerisinde bulunmadık. Bizi yenseler de alkışladık, ağırladık öyle gönderdik. Başardık, hedeflerimize ulaştık. Centilmenlikte de, misafirperverlikte de, herkese kendimizi tanıttık."

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz de takımın başarısı izin her zaman destek olmaya çalıştıklarını belirterek, "Kentte bulunan sivil toplum örgütlerinin, halkın bir araya gelmesi ve bir spor kulübünü desteklemesi olumlu bir gelişmedir. Ayrıca 'Dersim' ismi Dersimspor ile gündeme geldi. Umarım Dersim’in ismi iade edilir" ifadelerini kullandı.

- Taraftarlar mutlu

Dersimspor taraftarlarından Suzan Akdağ Yeşil (30), yılardır bekledikleri şampiyonluğu kente hediye ettiği için takımlarıyla gurur duyduklarını dile getirdi.

Takımın bu şampiyonluğu hak ettiğini vurgulayan Nevin Hedef de (33) taraftar olarak takımlarıyla bütünleştiklerini, futboldan anlamayan çoğu kadının tribünleri doldurarak Dersimspor'a sahada büyük destek verdiğini anlattı.

Takımın başarısıyla çocukların futbola bakış açısının değiştiğine işaret eden Hedef, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dersimspor ligde 'Dersim' ismiyle mücadele etti. Şimdi 3. Lig’de Dersim adıyla mücadele edecek. Bu bizim için çok büyük onur. Çünkü biz zaten bu coğrafyayı Dersim olarak biliyoruz. Bu çözüm sürecinde, Dersim isminin kullanılması, diğer takımlarla olan birlikteliği, dostlukları bizim için çok önemli oldu. Çünkü ligde bizleri tanımayan birçok şehir, birçok takım, geldiklerinde kafalarında olan düşünceden çok farklısını gördüler. Çünkü takıma karşı çok büyük bir hayranlık, sevgi ve dayanışma vardı, bunun farkına vardılar. Bu anlamda Dersimspor yalnızca futbol anlamında değil, sosyal anlamda da bu şehre çok şey kattı."

Dersimspor’un şampiyon olmasının ardından Türkiye'nin çok farklı bölgelerinden kutlama ve destek mesajı aldıklarını aktaran Cihan Amaç ise (26), "21 yıldır bu özlemi çekmekteyiz. 2009 yılında kurulan Dersimspor, 2014-2015 sezonunda bu hasretimize son vermiş oldu. Bu yüzden taraftar olarak ve şehir olarak çok mutluyuz. Dersimspor’u 3. Lig'de yalnız bırakmayacağız" dedi.

Dersimspor ile bir şampiyonluk da 3. Lig'de yaşamak istediklerini dile getiren Hakan Yazır (27), "21 yıldır hasretini çektiğimiz 3. Lig’e şampiyon olarak yükseldik. Bu durumdan dolayı taraftar olarak, halk olarak çok büyük bir mutluluk duyduk. Bu şampiyonlukta payı olan, taraftarından, yöneticisine herkesin emeğine sağlık" diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.04.2015 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.