21 Nisan 2015 Salı 19:27
Hozat'ta yöresel kilim dokuma kursuna yoğun ilgi

Tunceli’nin Hozat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan yöresel kilim dokuma kursuna kadınlar yoğun ilgi gösteriyor

Usta öğretici Arzu Kahraman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2 Şubat 2015’te başlayan kursun 10 Ağustos 2015’e kadar devam edeceğini belirtti.

Tunceli’nin yöresel kilimlerini, eski örnekleri yaşatmak için kursu açtıklarını belirten Kahraman, 12 kursiyerin hem el becerilerini geliştirdiğini hem de yaptıkları ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi.

Kahraman, "Buraya gelen kadınlar evlerine daha çok katkıda bulunmak istiyor çünkü çocuklarını okutan var, üniversiteye yollayan var. Ürünlerin düzenli satılabileceği bir çözüm bulunursa kadınlarımız için çok daha faydalı olur” dedi.

Kursta, kilim dışında otantik çanta, yastık kılıfı, heybe gibi ürünlerin de üretildiğini ifade eden Kahraman, "Kursa gelen öğrencilerimiz önce küçük çanta yapmayı öğreniyorlar. Daha sonra büyük yastıklara başlıyorlar, daha sonra yolluklar yapıyorlar, heybe, kırlent gibi ürünler yapmayı öğreniyorlar. Satışı kolay olduğu için daha çok küçük ürünler yapıyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 10 yıldır İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara katıldığını söyleyen Hanife Bozkurt ise “Bunlar bizim geleneklerimiz, bizim için çok faydalı oluyor. Kendimizi geliştiriyoruz, ürünleri satıp çocuklarımıza yardımcı oluyoruz” dedi.

Kursların kendileri için çok faydalı olduğunu ancak ürünlerini satmakta sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Zerican Tunç da "Satışımız çok olmuyor. Sattığımız ürünlerle mutfak masrafımızı çıkarıyoruz, çocuklarımıza harçlık veriyoruz. Annelerimizin, nenelerimizin geleneklerini geliştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 21.04.2015 19:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.