22 Ocak 2016 Cuma 21:33
Kamer Genç'in Vefatı

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in vefatına ilişkin "Onun yokluğunun yaratacağı eksikliği, kendisini yürekten bağlı hissettiği cumhuriyetimizi daha da yücelterek gidereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Genç’in vefatı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kamer Genç'in Türkiye siyasetinin, demokrasi mücadelesiyle özdeş bir ismi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde 1940’ta doğan Genç’in, son nefesini verdiği bugüne kadar cumhuriyetin kurucu ilkelerine bağlı bir cumhuriyet çocuğu olarak yaşadığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Genç'in inşaat işçiliğiyle başlayan yaşam mücadelesini, vergi denetmenliği, danıştay tetkik hakimliği ve serbest müşavirlik yaparak sürdürdüğünü hatırlattı.

Genç’in 12 Eylül askeri darbesi sonrasında üyesi olduğu Danışma Meclisinde, parlamenter demokrasinin ve insan haklarının yılmaz savunuculuğunu yaptığına işaret eden Kılıçdaroğlu, Genç'in, Danışma Meclisinden istifa ettiği 1983’e kadar inandığı ilkelerden vazgeçmeksizin görev yaptığını belirtti.

Genç’in TBMM'de görev aldığı 6 yasama döneminde de hakkın, adaletin, eşitliğin ve siyasi ahlakın öncüsü olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Tunceli'nin ‘Kamer Ağabeyi’ Kamer Genç, benim için her zaman ‘Kamer Bey’ diye hitap etmekten onur duyduğum örnek bir isimdi. Kendisini bugün tedavisinin sürdüğü hastanede ziyaret ettiğimde, bir son buluşmanın, bir vedanın yaşandığını hissetmiştim. Ancak Cemal Süreya'nın ‘Her ölüm erken ölümdür’ dizesinin anımsattığı duyguyla anmak isterim ki ölümü kendisine yakıştırmak istememiştim. Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin eşsiz üyelerinden biri olan Sayın Kamer Genç'i doğduğu topraklara, Tunceli'ye defnedeceğiz. Onun yokluğunun yaratacağı eksikliği, kendisini yürekten bağlı hissettiği Cumhuriyetimizi daha da yücelterek gidereceğiz. Bu duygularla Sayın Kamer Genç'e Allah'tan rahmet; ailesine, tüm sevdiklerine, Tuncelililere ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarına başsağlığı diliyorum."

Son Güncelleme: 23.01.2016 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.