15 Haziran 2015 Pazartesi 15:23
Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

Tunceli’de HDP'den milletvekili seçilen Alican Önlü ve Edibe Şahin mazbatalarını aldı.

Tunceli Adliye Sarayı’na gelen Alican Önlü mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Dr. Mert Gümüşay’dan, Edibe Şahin ise İl Seçim Kurulu Üyesi Feyza Altınkaya’dan aldı.

Önlü, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, "Artık bu saatten sonra bir siyasi partinin, bir düşüncenin temsilcileri değil Türkiye ve bütün halkların temsilcileri olarak mücadele yürüteceğiz" dedi. 

Tunceli'nin cumhuriyet tarihindeki ilk kadın milletvekili olan Edibe Şahin ise toplumsal barışın sağlanması için mücadele yürüteceklerini belirterek, "Buradan toplumsal barışın sağlanmasında aktif bir mücadelenin yürütücüsü olacağımın sözünü veriyorum. Dersim olarak Türkiye’nin bir parçasıyız. Türkiye’nin beklentileri aynı zamanda Dersim’in de beklentileridir. Geçmişten bugüne barışın sağlanması, kimsenin kimseyi ötekileştirmediği bir Dersim ve Türkiye hayalimiz var. HDP olarak bu umudu büyüttük. Biz de bu umudun bir neferi olacağız” diye konuştu.

"Dersim, Türkiye’nin aydınlık yüzüdür" diyen Şahin, "Toplumsal yaşamda kadın erkek arasında eşitlik düzeyi ciddi anlamda göze çarpmaktadır. Alevi toplumunda kadın erkek ayrımı yoktur. Herkes insan ve candır. Dersim’de yerel seçimlerde kadın kotasıyla birlikte toplumun her kesimine yansıyan bir kadın temsiliyeti söz konusuydu. Dersim’den bir kadın vekilin seçilmesi biraz geç oldu. Bundan sonra yerimizi erkeklere kaptırmayacağız” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 15.06.2015 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.