18 Şubat 2016 Perşembe 13:48
Ovacık'ta 'Küçük Mücitler Ve Mucit Abla' Gösterisi Öğrencilerle Buluştu

Ovacık ilçesinde çocukların bilme ilgilerini artırmak amacıyla hazırlanan "Küçük Mucitler ve Mucit Abla" gösterisi, öğrencilerle buluştu.

Elçin Yalçıneli tarafından çocukların, çeşitli basit ve eğlenceli deneylerle çocukların bilme ilgi duymalarını sağlamak amacıyla hazırlanan "Küçük Mucitler ve Mucit Abla" gösterisi, kaymakamlık, belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Ovacıklı çocuklarla buluştu.

Ovacık Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu ile Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda iki seans halinde öğrencilerle buluşan etkileşimli gösteri, öğrencilerin büyük beğenisini kazandı.

Gösteriye katılan öğrenciler, eğlenceli deneyler yoluyla birçok fizik kuralını öğrendi.

Gösteriyi hazırlayan Elçin Yalçıneli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıldır Türkiye’yi dolaştığını ve bugüne kadar 73 il, 450 ilçede 1 milyon çocuğa ulaştığını belirterek, "Amacım çocuklara bilimi sevdirmek, buldukları her şeyle deney yapabileceklerini göstermek. Yaklaşık 1 hafta olan Tunceli programında da Ovacık'ın yanı sıra Hozat, Pertek, Çemişgezek ve Pülümür ilçelerinde gösteriler yaptım. Bundan sonraki rotam Elazığ ve Bingöl olacak. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde bilimi sevdirmek içinde çalışmalarıma devam edeceğim" dedi.

Ovacık'ta

Ovacık'ta

Ovacık'ta

Ovacık'ta

Son Güncelleme: 19.02.2016 10:09
Anahtar Kelimeler:
Ovacık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.