10 Eylül 2015 Perşembe 17:44
Terör saldırıları, bölge halkını mağdur ediyor

 Tunceli'de, bölücü terör örgütü mensuplarınca polis lojmanlarına yönelik silahlı saldırıda, kurşunların evlere de isabet ettiği belirlendi.

Bölücü terör örgütü PKK'nın temmuz ayında Çözüm Süreci'ni sabote ederek başlattığı saldırılar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sivil halkın da zarar görmesine yol açıyor.

Teröristlerin, dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki polis lojmanlarına ve güvenlik noktası ile zırhlı araçlara yönelik saldırısının ardından çıkan çatışma, halkın korku dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Saldırı nedeniyle uzun süre panik yaşayan ve evlerine kurşun isabet eden vatandaşlardan Sevim Ölmez, saldırı anında yaşadıklarını gazetecilere anlattı. 

Evinin mutfak, salon ve balkon bölümüne isabet eden kurşunların izini gösteren Ölmez, olay öncesi çocukları ve torunlarıyla balkonda oturduklarını, aniden yapılan saldırı ve çıkan çatışma sonrası korku içinde içeri kaçtıklarını söyledi.

Ölmez, çatışma bitinceye kadar evin banyo bölümünde saklandıklarını bildirerek, "Çocuklarım ve torunlarıma bir şey olmadığı için kendimizi şanslı görüyorum. Kan dökülmesini istemiyoruz, kan göre göre artık bunaldık. Hep gençler ölüyor. Gençlerin suçu ne? Yeter artık kan dökülmesini istemiyoruz, barış istiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 10.09.2015 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.