13 Temmuz 2016 Çarşamba 15:24
Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Üyelerinden Çocuklara Kahvaltı

 Tunceli'de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi üyeleri, dezavantajlı çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi.

Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Sözcüsü Ferhat Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli'de sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında toplumun her kesimindeki dezavantajlı aile ve bireylere yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Amaçlarının toplumda sorun çözmek ve bireylere destek vermek olduğunu vurgulayan Güven, şunları söyledi:

"Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi olarak, çocuk ve gençlik komisyonu bünyesinde bugün çocuklarla bir araya geldik. İlk defa çocuklarla bir araya gelmiyoruz. Çocuklar gelecektir ve gelecek gençliktir ilkesini benimseyerek bugün umudumuzu güçlendirmek adına barış çığlığımıza güç katmak amacıyla çocuklarla bir araya geldik. Bugün biz Dersimli çocuklar olarak kalemlerimizi gökyüzüne kaldırıp barış için haykırıyoruz ve diyoruz ki barışı bu ülkeye biz Dersimli gençler getireceğiz. Annelerimiz her güneşin doğuşuyla yüzlerini dönüp biz çocuklar için dua ettiler, çünkü biz onlar için yaşamın en değerli varlıkları idik. Ama annelerimiz bizlerin tabutlarını omuzladı. İşte biz de bugün, annelerimize evlat acısını yaşatmamak, gözyaşını döktürmemek için bir araya gelerek barışı haykırıyoruz."

Güven, Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi olarak, yaklaşık 25'li gruplar halinde 2 binin üzerinde toplumun her kesiminden çocuklarla bir araya gelmeye devam edeceklerini söyledi.

Kahvaltıda, Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi üyeleri, Munzur Çayı'ndan topladıkları taşlarla yaptırdıkları kolyeleri çocuklara hediye etti.

 

 

 

Son Güncelleme: 13.07.2016 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.