19 Temmuz 2016 Salı 12:53
Tunceli ASKF Darbe Girşimini Kınadı

TUNCELİ  - Tunceli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunca (ASKF) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin kınandığı bildirildi.

Tunceli ASKF'den yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi başlayan darbe girişimi sonrasında federasyon bünyesindeki 15 spor kulübüyle toplantı yapıldığı belirtildi.

Darbe girişimiyle ilgili gelişmeleri spor camiası olarak dikkatle ve endişeyle izledikleri kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kesin bir darbe girişimi olarak adlandırdığımız bu süreçte halkımızın demokrasiye olan inancı kendini net bir şekilde göstermiştir. Hükümetimizin ve Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerimizin oldukça temkinli ve aklı selim yaklaşımları sayesinde başlamadan engellenen bu girişim sonucunda ülkemiz, çok tehlikeli bir süreci en az hasarla atlatmıştır. İlkesel olarak her türden darbeye kesinlikle karşı olan biz Tuncelili spor camiası olarak ülkemizde kalıcı ve işlevsel bir demokrasinin derhal tesis edilmesi gerektiğini, gerçek demokrasilerin olduğu ülkelerde askeri ve/veya sivil darbelere ihtiyaç kalmadığının bilinmesini isteriz."

- Provakasyonlara karşı tedbir alınmalı

FETÖ'cü bir grup tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrasından vatandaşların sokaklara çıkarak demokrasiye sahip çıktığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Darbe girişimine karşı sokaklara çıkan halkın arasına karışan kişilerin Alevi mahallelere yönelik yapmaya çalıştıkları provokasyonlara karşı hükümetimizi derhal tedbir alması konusunda uyarıyoruz. Bu tip provokasyonların ülkemizin birlik ve beraberliğine çok büyük zararlar vereceğinin bilinmesi ve halkı sokaklarda demokrasiye sahip çıkmaya davet eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere herkesi, tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarını birlik ve beraberlik içerisinde bu tür provakatif eylemlere de karşı koymaları konusunda çağrılar yapmaya davet ediyoruz. Ülkemizde 1980 darbesinin ardından bir gecede olsa bize bu karanlığı yaşatanları kınıyor, ülkemizin geleceğinde toplumsal barış, demokrasi ve umut dolu günlere olan inancımızı yineliyoruz."

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.