11 Mayıs 2016 Çarşamba 14:48
Tunceli Belediyesi Yerli Tohum Üretecek

Tunceli Belediyesi Kadın Meclisi tarafından Aktuluk mahallesinde bulunan 15 dönümlük arazi, bostan haline getirildi.

Sadece kadınların çalıştığı ve sadece kadınların faydalanabileceği bostanda yerli tohumların devamlılığının sağlanması da hedefleniyor.

Tunceli Belediyesi Kadın Meclisi adına gazetecilere açıklama yapan Nurhayat Altun, bostanda sadece kadınların çalıştığını ve yerli tohum kullanıldığını söyledi.

Amaçlarının kadınların toprakla buluşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Altun, "Çalışma yaptığımız yer buradaki köylülere ait bir tarla. Kendileri kullanmadığı için burayı değerlendirebileceğimizi söylediler. Buradaki temel amacımız kar elde etmek değil kadınların toprakla, doğayla buluşacağı bir durumu gerçekleştirmekti. Buraya gönüllü olarak gelip ihtiyacını karşılayacak kadar ürün almak isteyen kadın arkadaşlarımız olursa onlara da açık bir tarla." diye konuştu.

Bu tarz çalışmanın ilk defa yapıldığını belirten Altun, üretimin fazla olması halinde kadınların istihdam edileceği bir alan olarak da değerlendirilebileceğini ifade etti.

Altun, bostanın önemli diğer bir özelliğinin ise sadece yerli tohum kullanıldığını ve ileride yerli tohum bankası olarak değerlendirilebileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Dersim, endemik bitkileriyle çok fazla gündeme gelir. Biz mümkün olduğu kadar burada Dersim'e ait orijinal tohumları kullanmak istiyoruz. Kaybolmak üzere olan tohumlar var elimizde. Bunları biz köylerden aldık. Biz bu tohumlardan elde etmeye çalışacağız. Bu tohumları elde ettiğimizde de bir tohum bankası oluşturmayı düşünüyoruz. Bu tarla bizim için bir ilk."

 

Tunceli Belediyesi Yerli Tohum Üretecek

Tunceli Belediyesi Yerli Tohum Üretecek

Tunceli Belediyesi Yerli Tohum Üretecek

Tunceli Belediyesi Yerli Tohum Üretecek

Son Güncelleme: 14.05.2016 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.