13 Mayıs 2016 Cuma 13:18
Tunceli Belediyesinden İmar Ve Alt Yapı Çalışmaları

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, yeni imara açılan yerleşim yerleri ve altyapı çalışmalarının yürütüldüğü alanlarda incelemede bulundu.

Bul, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Kasun ve Hüseyin Tunç ile Esentepe Mahallesinde yeni imara açılan 400 parsellik alanda inceleme yaptı.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklama yapan Bul, 400 parsellik yerleşim yerinin 2002 yılında düşük ücretlerle yoksul vatandaşlara belediye tarafından satıldığını belirtti.

Satışın ardından imkansızlıklar nediyle alana içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin yapılamadığını aktaran Bul, 2015'te başlattıkları çalışmayla bölgeye 3 milyon liraya mal olan 10 kilometre yol, 7 kilometrelik içme suyu hattı ve 6 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptıklarını söyledi.

Esentepe Mahallesindeki incelemelerin ardından Munzur Çayı kıyısında çalışmaları devam eden paket arıtma tesisi sahasında incelemeler yapan Bul, kent genelinde yeni imara açılan alanları ve belirlenen bazı noktalarda alt yapı çalışmalarının sürdüğünü ve kentin muhtelif yerine 9 pompa terfi istasyonlarının kurulacağını belirtti.

Munzur Çayı'ının yöre halkı için kutsal olduğunu ve çalışmalar sayesinde kanalizasyon sularının Munzur Çayı'na akıtılmasının önüne geçileceğini ifade eden Bul, şunları söyledi:

"Daha önceden yapılmış arıtma tesisimizin eksik bölümleri, 2015 ve 2016 yılında tamamlanmak üzere yeni bir projeyle devam etti. Kentin kanalizasyonun yüzde 98'e yakını Türkiye ortalamasının üstünde bir oranla arıtma tesisine aktarılıyor. Eksik yerlerin pompa terfi istasyonlarıyla tekrar arıtma tesisine bağlanması çalışmalarıdır, bu çalışmalarımız. Munzur'a verdiğimiz önemin de bir göstergesidir. Maliyetleri yüksek ama Munzur'a kanalizasyon akmaması noktasında, belediyemizin ve halkımızın da hassasiyetidir. Hayırlı olsun diyorum."

Tunceli Belediyesinden İmar Ve Alt Yapı Çalışmaları

Tunceli Belediyesinden İmar Ve Alt Yapı Çalışmaları

Son Güncelleme: 14.05.2016 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.