15 Nisan 2015 Çarşamba 16:44
Tunceli Üniversitesinde sergi

TUNCELİ  - Tunceli Üniversitesinde "4 Farklı Açıdan Dersim’e Bakış" konulu resim, heykel, fotoğraf ve kitre bebek sergisi açıldı.

Tunceli Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Selçuk Nerkis tarafından oluşturulan "4 Farklı Açıdan Dersim’e Bakış" konulu resim, heykel, fotoğraf ve kitre bebek sergisinin açılışı Aktuluk Kampusu Merkez Kafeteryası'nda gerçekleştirildi.

Sergide yaklaşık 40 eserin bulunduğunu söyleyen Nerkis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu sergi, yaklaşık 1 yıllık bir emeğin ürünü. Dersim temalı bir sergi. Dersim’i görsel anlamda aktarabileceğim unsurları, resim, heykel ve kitre bebeği kullandım. Kitre bebekle folkloru, heykellerle koçbaşlı mezar taşlarını, resimlerle de ilimizin çeşitli yerlerinde bulunan tarihi, doğal güzellikleri ve bireyleri ön plana çıkaran çalışmaları sergiliyoruz" diye konuştu.

Sergiden elde edilecek gelirin Buramageçit İlkokulu için kullanılacağını belirten Nerkis, "Bu eserlerin satışından elde edilecek gelir de yaklaşık bir yıldır gönüllü resim öğretmenliği yapmış olduğum Buramageçit İlkokulu’nda kullanmak istiyoruz. Okul standartlarını iyileştirmek için kullanacağız" ifadelerini kaydetti. 

Son Güncelleme: 15.04.2015 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.