18 Ağustos 2015 Salı 19:16
Tunceli Üniversitesine 50 bisiklet hibe edildi

TUNCELİ  - Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğüne gönderilen 50 adet bisiklet, Tunceli Üniversitesine teslim edildi.

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Kampüsünde düzenlenen programa, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Musa Şahin ve üniversite çalışanları katıldı.

Proje kapsamında toplam 600 adet bisikletin üniversiteye teslim edileceğini belirten İpek, ilk etapta 50 bisikletin kendilerine teslim edildiğini, geri kalan bisikletlerin de yakın zamanda geleceğini söyledi.

İpek, bisikletlerin üniversite öğrencileri ile akademik ve idari personelinin üniversite kampüsü içinde ulaşımı için kullanılacağını ifade etti.

Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Musa Şahin ise şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında üniversite öğrencilerinin fiziksel aktivitelere katılımının teşvik edilmesi amacıyla Tunceli Üniversitesi ile Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan 'Üniversitelerde Fiziksel Aktivite imkanlarının Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü' kapsamında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından gönderilen ilk parti 50 adet bisikletin devri protokol ile yapılacaktır. Gençlerin ülke geleceği için önemli olduğu, bisiklet kullanımının artırılması çalışmalarının sağlıklı ve hareketli bir nesil için farkındalık oluşturacağı bilinciyle güle güle kullanımlarını dileriz."

Son Güncelleme: 18.08.2015 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.