16 Nisan 2016 Cumartesi 12:43
Tunceli Vergi Borcuna En Sadık İller Arasında

Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan vergi tahsilat oranları sonuçlarına göre Tunceli, 2015 yılında vergi gelirleri tahsilatı sıralamasında Kocaeli'nin ardından ikinci oldu.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli'nin yakaladığı başarılı ivmeyle, vergi tahsilat oranları bakımından son yıllarda hep ilk sıralarda yer aldığını belirtti.

Tunceli'nin 2015 yılı vergi tahsilatı sıralamasında ikinci olduğunu kaydeden Kaymak, şunları söyledi:

"İlimizde vatandaşlarımız, mükelleflerimiz vergi borcuna sadıklar. Aslında bu Tunceli halkının, Alevi kültürünün bir yansıması. Alevi kültüründe borcuna sadıklık var ve halen kültürümüzün devam ettiğini görüyoruz. Şüphesiz burada vergi dairemizin, vergi memurlarımızın çalışması da çok önemli. Düzenli, tertipli, disiplinli bir kurum çalışmasının da etkili olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarla ilişkilerin çok iyi kurgulanması, vatandaşın aydınlatılması da çok etkili olmuştur ama benim tespitlerime göre en önemli etken, Tunceli halkının borcuna sadık olması. Bu aslında sadece vergi ödemede değil, TEDAŞ ödemelerinde de belediyenin su ödemelerinde de bunu görüyoruz. Ben Tunceli halkına çok teşekkür ediyorum. Bu karşılıklı iyi diyaloğun gelecekte daha da iyi günlere vesile olacağını düşünüyorum."

- "Tunceli halkı sözleşmelerine sadık"

Tunceli Defterdar Vekili Yaşar Şimşek de Tunceli'nin vergi tahsilatı sıralamasında 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da ilk sıralarda yer aldığını belirtti.

Tunceli'nin vergi tahsilatında ilk sıralarda yer almasının, defterdarlığın tüm personelinin özverili çalışmaları, mükelleflerle kurduğu iletişimle uygulama değişiklikleri konularında vergi mükelleflerini zamanında bilgilendirmesinin etkisi olduğunu belirten Yaşar, defterdarlık ekiplerinin yaptıkları vergi incelemeleri ve denetlemelerinde objektif davranması, mükellefler arasında ayrım yapmamasıyla güven kazandıklarını söyledi.

Yaşar, ilde vergi bilincini artırmak adına yaptıkları çalışmalarda, serbest muhasebeci ve mali müşavirler, ticaret ve sanayi, esnaf ve sanatkarlar odalarının da destek ve yardımını aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tunceli halkımızın başta vergi borcu olmak üzere söz ve sözleşmelerinde sadık yurttaş olmalarının sonucu, Tunceli ilimiz daha önceki yıllarda olduğu gibi 2015 yılında da Türkiye vergi tahsilatı sıralamasında ilk sıralarda yerini almıştır. Tunceli'deki vergi mükelleflerimiz ve yüksek vergi bilincine sahip Tunceli halkımız, Türkiye'deki vergi daireleri arasında tahsilat oranı sıralamasında Tunceli Vergi Dairemizi birinci sıraya, İlçe Mal Müdürlükleri ile diğer saymanlıklar değerlendirmesine göre 81 il arasında tahsilat oranı sıralamasında da ilimizi ikinci sıraya getirerek borçlarına sadık olduklarını göstermişlerdir."

Son Güncelleme: 16.04.2016 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.