10 Ocak 2016 Pazar 13:39
Tunceli'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlaması

Tunceli Valisi Osman Kaymak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Vali Kaymak mesajında, Türkiye’de gazetecilerin özlük haklarının 10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesi ile iyileştirildiğini ve 10 Ocak'ın "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmaya başlandığını anımsattı. 

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerin, vatandaşların en doğal hakkı olan bilgi almalarını zamanında doğru ve eksiksiz sağlayarak milletin vicdanının sesi olduğunu ifade eden Kaymak, şunları kaydetti:

"Ülkemizde, özellikle yerelde zor bir görev üstlenen gazeteciler, toplumun gözü kulağı olma gibi bir misyon üstlenmenin yanında, kurum ve kuruluşlar ile halk arasında sağlıklı bir iletişim kurulmasına da önemli katkılarda bulunmaktadırlar. İlimizin sosyal, kültürel, ekonomik anlamda kalkınması için yapılan çalışmalar ile projelerin paylaşılması ve kamuoyuna duyurulmasında basının katkısı büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede, her zaman için doğrunun peşinde koşan, basın ahlak ilkelerine bağlı, kamu yararını her şeyin üstünde tutan, ilkeli ve tarafsız tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılarının devamını dilerim."

Son Güncelleme: 10.01.2016 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.