19 Haziran 2015 Cuma 15:35
Tunceli'de ayı yavrusu ölü bulundu

TUNCELİ - Tunceli’de, yavru ayı arazide ölü bulundu

Merkeze bağlı Yukarı Suvat mevkisinde bir kişinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürlüğünü arayarak arazisinde bir ayı olduğunu ihbar etmesi üzerine olay yerine giden ekipler, ayı yavrusunun öldüğünü tespit etti.

Şube Müdürlüğü yetkilileri, 2 yaşında olduğu tahmin edilen ayının annesi ve kardeşiyle sık sık görüldüğünü anlattı. Ayı yavrusunun kafasında aşırı şişlik ve iki diş izi tespit ettiklerini bildiren yetkililer, bunun bir yılan sokması olabileceğini söyledi.

Ayıyı görerek ilgililere bildiren Musa Kulu da kurtarılması için ilgilileri aradığını belirterek, "Bir anlık hayvanın sendeleyerek yürüdüğünü gördük. İlgilenmeye çalıştık ama yaklaştığımızda hayvan çok takatsiz kalmıştı. İlgilileri arayıp durumu bildirdik ama hayvanın ömrü yetmedi. Nefes alamıyor, yürüyemiyordu, sendeleyip düşüyor bir daha kalkıyordu. En sonunda öldü. Bir canlıyı kurtaramadık. Yapacak bir şey yok, hayvan öldü" diye konuştu.

Tunceli'de ayı yavrusu ölü bulundu

Son Güncelleme: 19.06.2015 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.