29 Şubat 2016 Pazartesi 17:13
Tunceli'de Balık Üretimi

Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, "Kentimiz balık üretimi ve avcılığı konusunda, mevcut su kaynaklarıyla avantajlı bir konumdadır" dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de bitkisel ve hayvansal üretimin gelişmesi için müdürlük olarak üreticiye her türlü destek sunduklarını söyledi.

Tunceli'nin mevcut arazilerinin az bir bölümünün tarım için elverişli olduğunu, buna karşın zengin olan su kaynaklarıyla balıkçılığa ve balık üretimine elverişli olduğunu ifade eden Kaya, şunları söyledi:

"Kentimiz Pülümür, Munzur, Peri çayların yanı sıra pek çok baraj gölü ve tatlı su kaynağı mevcuttur. Kentimiz balık üretimi konusunda mevcut su kaynaklarıyla avantajlı bir konumdadır. Bu kaynakların üretime dahil edilmesi için son yıllarda önemli çalışmalar yaptık ve balık üretimi her geçen yıl artıyor. Biz üreticimize şunu anlatmak istiyoruz, ister bireysel, isterlerse birlikler aracılığıyla geliştirilecek projelerde ve yeni kaynak yaratılması konusunda kurum olarak bugüne her türlü desteği verdik ve devam edeceğiz. Bakanlığımız tarafından Tunceli'de 2015 yılında tarımsal üretime 26 milyon 533 bin lira tutarında destek sağlandı. Bu kaynağın içinde kültür balıkçılığına da 1 milyon 543 bin lira destek ödemesi yaptık. Bu çok önemli bir miktardır ve devem eden desteklemeler kapsamında bu yılı su ürünleri destek ödemeleri de Mart ayında yapılacak."

Tunceli'de bitkisel ve hayvansal üretime yönelik desteklemelerin artarak devam edeceğini belirten Kaya, Tunceli'nin İPARD programı kapsamına alındığı ve Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Tunceli İl Koordinatörlüğünü kuruluş çalışmalarına başlandığını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 01.03.2016 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.