27 Mayıs 2016 Cuma 15:53
Tunceli'de Belgeli Olta Balıkçılığı Dönemi

 Tunceli'de, orman içi suları olarak ilan eden yerlerde amatör balık avlamak isteyenlerin yeni düzenlemeyle ancak belge alarak avlanabilecekleri bildirildi.

Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürülüğü Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman içi suları olarak ilan edilen Munzur, Pülümür Çayları ve kolları ile Singeç Çayı ve Tağar Çayı'nda amatör balık avlamak isteyen vatandaşlara belge alma zorunluluğu getirildiğini belirtti.

Orman içi sularda "Dönem Boyu Avlanma İzin Belgesi" veya "Günlük Avlanma Fişi" alınmak suretiyle avcılık yapılacağını ifade eden Gürsönmez, "Bakanlığımız orman içi sularda sportif amaçlı olta balıkçılığında artık belgeli avlanma dönemine geçtik. 2016-2017 av dönemi boyunca orman içi sularda sportif olta balıkçılığı çalışmasını yaptıracağız." dedi.

Sazan ve karabalık için 1 Temmuz'da avlanma yasağının kalkacağını hatırlatan Gürsönmez, şunları söyledi:

"Sazan ve karabalık için 1 Nisan ve 1 Temmuz dönemi avlanmanın yasak olduğu dönemlerdi. 1 Temmuz'dan itibaren sportif olta balıkçılığı artık avcılık belgesi alarak yaptırılacak. Artık orman içi sularda balık popülasyonunu en iyi şekilde koruyabilmek, tahribatları önlemek için yapılan bir çalışmadır. 2016 yılı için belgesiz avlanmanın cezası 554 lira olarak belirlenmiştir. Ancak milli park sınırları içerisinde bu ceza iki katı şeklinde uygulanmaktadır."

Gürsönmez, avlanacak olan sazan, karabalık ve doğal alabalığın da kriter ve limit sınırının olduğunu sözlerine ekledi.

 

Son Güncelleme: 27.05.2016 23:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.