30 Temmuz 2016 Cumartesi 00:18
Tunceli'de Birlik Lokması Dağıtıldı

Tunceli Müftülüğü ve Tunceli Cemevi tarafından FETÖ'nün darbe girişimine karşı birlik lokması dağıtımı yapıldı.

Tunceli Cemevi bahçesindeki etkinlikte konuşan Vali Osman Kaymak, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin hiç arzu etmediği bir olay yaşadığını hatırlattı.

Asker kıyafetli teröristlerin Türkiye'de bir darbe girişiminde bulunduğunu ifade eden Kaymak, "Ama Türk milletinin demokrasiye, özgürlüğe, Cumhuriyet'e olan bağlılığını hesap edemediler. Değerli Cumhurbaşkanı'mızın da çağrısıyla halkımız sokağa çıkarak bu darbe girişimini bastırdı. Bu darbenin bir faydası da şu oldu, Türk milleti kenetlendi. Alevi'siyle, Sünni'siyle, sağıyla, soluyla geleceğine sahip çıktı. Bu darbe girişimine karşı koyan Türk milletinin bu fedakar yiğit insanlarını saygıyla selamlıyorum." dedi.

Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt da 15 Temmuz'da asker içerisinde bir kısım cuntacı hainlerin, ülkenin huzurunu kaçırmak için darbe girişiminde bulunduğunu, ancak geçmişte başarılı olan darbelerin bu sefer amacına ulaşamadığını söyledi. Yurt, "Her seferinde Türkiye'yi 50 yıl, 100 yıl geriye götüren bu hain girişim başarısız olmuştur. Ülkede Alevi-Sünni, Türk-Kürt çatışması yaratılmak istendi. Ancak başarısız olundu. Biz de bu nedenle böyle bir program organize ettik." diye konuştu.

Tunceli'den Türkiye'ye birlik mesajı vermeyi amaçladıklarını belirten Tunceli Müftü Vekili Mehmet Şen ise darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu sayesinde atlatıldığını söyledi.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol da darbe teşebbüsünün Cumhuriyet'e, demokrasiye, insan haklarına, Atatürkçülüğe, laikliğe, hükümete ve devlete karşı hunharca, alçakça bir girişim olduğunu belirtti.

Program, Alevi dedesi Hüseyin Eroğan ile Tunceli Müftülüğünden Celal Sürgeç'in birlikte dua etmesi ve birlik lokmasının dağıtılmasıyla son buldu.

Son Güncelleme: 30.07.2016 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.